Akü ve Yağ Önerileriniz...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cyprus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
magnatec 20 50 yağ kullandığımda sorunu çözmüş oluyorum doğru mudur ?? :)

Sanıyorum evet ve yağ eksiltmesi söz konusu olduğundan 1 derece büyüterek vede kıbrısın sıcağıda gözönüne alınarak bu yağ bence en uygun çözüm olacaktır ve zaman zaman yağın kıvamına baktığınızda dayanıklılığınıda kıvamını bozmadığınıda kolay kolay göreceksin....

Ya zamanında çok araştırdım, arkadaşımın dediği gibi hava sıcaklığına göre yağ seçimi yapmak ile ilgili yaygın bilgi hatta teknik makale bileokudum. Ancak burda şu husus da var. Aracın yağ keçeleri 20w50'ye göre yapılmışsa hava sıcaklığına göre 10w40 denemek yanlış olur. Ben denedim karbüratörlüde. Başlarda iyi gibiydi. Eksiltme de olmadı ancak bir süre sonra motordan garip sesler gelmeye başladı. Yağ değoşimi ile normale döndü.
Aracım kullanma klavuzu hala durur bende. Karb. İçin 20w50 enj. İçin 10w40 yazar. Hem zaten masrafı çok, hazır ucuzu da öneriliyorsa 10w40'dan civciv çıkmasını beklemeyelim derim. :-)

araç karbüratörlü 10 40 kullanıyorum yağ eksiltiyor 20 50 kullansam eksiltme olmaz mı ?

20w50 kullan. 10w40'a göre faydası olur.

araç karbüratörlü yağ eksiltiyo 10w 40 kullanıyorum şu an 20 50 kullansam eksiltme yapmaz mı

ben elf 20 50 kulanırım hep eksıltme yinede yapıyor.10 40 a göre daha az ama.daha kalın oldugu için. lpg li araçlarda ne yaparsanız yapın az da olsa eksıltme herzaman yapıyor.kerem abininde dediği gibi castrol en iyisidir.

Akü: Mutlu
Yağ: Motul (Biraz pahalı ve zor bulunduğundan Castrol de olabilir)

ben elf 20 50 kulanırım hep eksıltme yinede yapıyor.10 40 a göre daha az ama.daha kalın oldugu için. lpg li araçlarda ne yaparsanız yapın az da olsa eksıltme herzaman yapıyor.kerem abininde dediği gibi castrol en iyisidir.

Benim araç LPG'li, ama 20W 50 Elf'ı akıtmıyor. Aracında sorun var gibi. Castrol koysan ne çare...

Geri