Akışkan Ses Problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Taner.r
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sesin motor bölümünden geldiğine eminsiniz değil mi ?
Coşkun hocam şoför koltuğu altından hafif önden geliyor gibi. Yüksek hızlarda olduğum için çok yaklaştıramadım kulağımı. Bğyle direksiyon altı artı motora daha yakın olan bir kısımdan geliyor ses.

Bir ara fluence kullanıcıları sayfasını okurken yakıt hortumundan gelen ses ve değişim sonrası düzelme konusunu görmüştüm acaba megane 4 te mi aynı diye düşündüm ama sanırım başka kimsede sorun yok gibi.

Yada benim şartlarımda kullanan kişi yoktur. otobanda 90km tüm camlar kapalı radyo kapalı :)

Aslında sesin oluşumu enteresan sadece gaz verince yada rölanti de olsa devirdaim yada yakıt hattı denebilir ama aracın eğim kazanması ile oluşunca ihtimaller aracın kaporta aksamında bir yerde su birikmesi yönünde oluyor. Tahminimce kapıların içinde alt tarfta tahliye olur oralar tıkalı ise su birikir ve ses yapar yada yakıt deposundaki dalga kıranlar ses yapar ama ses yakından geliyor dediğiniz için bence kapılarda su var
Aracı çalıştırmadan kapıyı açıp sertçe sallayın ses varsa duyulur

Aslında sesin oluşumu enteresan sadece gaz verince yada rölanti de olsa devirdaim yada yakıt hattı denebilir ama aracın eğim kazanması ile oluşunca ihtimaller aracın kaporta aksamında bir yerde su birikmesi yönünde oluyor. Tahminimce kapıların içinde alt tarfta tahliye olur oralar tıkalı ise su birikir ve ses yapar yada yakıt deposundaki dalga kıranlar ses yapar ama ses yakından geliyor dediğiniz için bence kapılarda su var
Aracı çalıştırmadan kapıyı açıp sertçe sallayın ses varsa duyulur

Yanlış anlattım sanırım. Eğim derken eğimde değil. gaza yüklenince diyeyim.

Şimdi 90km cc ile gidiyorum örneğin. hızımı 100km yapmak için gaza hafiften yüklenince sıvı esi geliyor. SOnra 100km gelince cc aktif ediyorum o zaman ses kesiliyor.

Çok hafif gaza yüklenmelerde gelen bir ses..

Aracın soğutma suyunda eksilme varmı

Aslında bu sesi ben yaz ortasında tespit etmiştim. Sonra yollarda hep müzik dinlediğim için unuttum gitti. Yani hep kuru zeminde 38 derece sıcaklıklarda kullanırken tespit ettiğim bir ses.

3km hafif eğimli yol tırmandım. 3km boyunca bu ses geldi. Sonra düze çıkınca ses kesildi ve 90km ile sessiz şekilde devam ettim yolu.

Frende hiç deneme yapmadım. Onuda bir denerim bu akşam.

Sanırım farklı ses kaynaklarından bahsediyoruz.

Aracın soğutma suyunda eksilme varmı

Sesi duyduğum gibi ilk iş ona baktım ama seviye normal. Sonra genel bir kontrol yaptım gözüme çarpan birşey olmadı.

Korkulacak bir sorun olacağını sanmıyorum ama serviste kontrol ettirmekte fayda var

Korkulacak bir sorun olacağını sanmıyorum ama serviste kontrol ettirmekte fayda var

Bende aynı düşünüyorum. Normal derlersede problem edilecek bir ses değil. Yani ön yolcu koltuğunda olsanız duyulmayacak bir ses.

Ama ne olur ne olmaz baktırayım garantiside devam ediyorken.

Düşüncelerinizi paylaştığınız için hepinize tek tek teşekkür ederim.

Geri