Arkadaşlar merhaba,tanıtım sayfasında kendimi tanıtmaya çalıştım .Bundan sonra forumu aktif olarak kullanmaya ve takip etmeye çalışacağım.Benim 0,9 Icon ile bi takım problemlerim var,yorum yapar ve çözüm önerileri sunarsanız çok teşekkür ederim
Sabırla okuduğunuz ve Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.Güvenli ve Eğlenceli Sürüşler Diliyorum
Bekir Numan ÇELİK
bekirnumancelik@gmail.com
- Aracım tam birinci yılında 14.500 km'ye ulaşmış olmasına rağmen şehir içi tüketimi 6,4-6,3 lt/100 km tüketimin altına henüz inmedi.Olabildiğine agresif hareketlerden kaçınıyor ve Reducing Fuel Consumption(http://www.renault.com/en/innovation/eco-technologies/pages/reduire-la-consommation.aspx)(Yakıt tüketimini azaltma) guide'ı takip etmeye,bu doğrultuda araç kullanmaya çalışıyorum.Sizce tüketim rakamları normal midir? Değilse sorun ne olabilir
- Start&Stop fonksiyonuyla ilgili problemleri oldu bir kaç defa.İlk servise gittiğimde saçma sapan bi açıklamayla "anca bu kadar olur" mesajı vererek geçiştirdiler.Sinirle şehirdeki diğer servis sağlayıcısına gittim ve henüz 4 aylık akümün arızalı oldugunu söylediler.Garanti kapsamında yeni bir akü sipariş ettiler ve gelmesi 5 ay sürdü.Tabi ben bu arada fransa dahil heryeri ayağa kaldırdım.Yeni akü geldikten sonra 2 ay kadar sorunsuz çalıştı ama son 6 aydır hala Start&Stop sorunları yaşıyorum.Bazen S&S aktif olunca(stop yapınca) motor stopu oluyor ve yeşil yanınca arkadan yediğin kornanın haddini tutamıyorsun.Bu hatayı haftada 3-4 defa çekiyorum.Bazen sabah ilk ışıkta S&S aktif oluyor,bazen o gün 40 km yolculuk yapsam bile olmuyor.Bi ışıkta S&S aktif olurken bir snrakinde olmuyor,sonra bi sonrakinde tekrar aktifleşiyor.Çalışmadığı Her defa da da Otomatik Stop Mümkün Değil Uyarısı veriyor.Bu Konuyla ilgili Problem Yaşayan vermıdır.Ne yapmalıyım ?
- Soğuk havalarda yani özellikle kış aylarında Tüm gün boyunca kasis gibi engellerden yavaş dahi olsa geçerken duyduğum ses artık korkmama sebep olmaya başladı.Gün geçtikçe Sebebini bilmediğim bu ses bir çığlığa dönüşüyor,bu neden oluyor,servis bu sesi nasıl giderecektir.
- Son Sorum ise 20000/1 Yıl bakım masrafının ne kadar olacağı ile ilgili,Bakım Standart değilmidir,bakımda her araç için aynı parçalar yenilenmez mi,bu bakım bize kaça patlar acaba.
Sabırla okuduğunuz ve Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.Güvenli ve Eğlenceli Sürüşler Diliyorum
Bekir Numan ÇELİK
bekirnumancelik@gmail.com