Acil bilgi almam gerek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BODRUM48
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BODRUM48

Bayan Üye
Bilgi Girilmemiş
İcra yolu ile tahsil ettiğim 2003 model bir dizel Reno Clio Symbol aldım. Ama aldığım kişi ya hırsından yağını ve suyunu boşaltmış ya da kendiliğinden azalmıştı. Ama azalmış olması pek bir olasılık değil. Ben de aklıma gelmediği için böyle değiştirmeden yola çıktım. Bi süre sonra yağ simgesi yanıp sönmeye başladı...En son da araba çalışmadı. İndiğinde motordan biraz siyahımsı bir duman çıkıyordu. Yağ çubuğunun ucu erimişti. Su bölümüne su koyduğumda su fışkırmaya başladı... Epey su aldı ara ara koydum. 2-3 defa 5 litrelik sudan bahsediyorum. Yağını koydum. Bir süre sonra araba çalıştı ve yola devam ettim. Yağ sinyali veren gösterge normale döndü.. mecburen yola devam ettim gece yolda kalamazdım. Sorunsuz bir şekilde eve gittim. Sabah korkumdan arabayı çalıştırmadım.

İnternetten baktım;

Motor contası yanmış olabilir diyorlar.... Saniyeye gideceğim ama açıksası bir bayan olarak kazıklanmak istemiyorum biraz bilgi edinmek istiyorum...

Öncelikle geçmiş olsun.dCi motora hararet yaptırmak zordur ama sizinkinin başına gelebilecek her şey gelmiş , üzerine birde çalışmış.Şaşırdım doğrusu.
Şimdi ilk yapacağınız eklediğiniz suya bakmak , suda az bir miktar eksilme olmuş olabilir , o normal.Eksilen su kadarını ilave edip , yağ seviyesinin normal olduğuna emin olduktan sonra motoru çalıştırın bence. Usta sizin kadar uzun süreli izleyememiş olduğundan şu olmuştur bu olmuştur diyebilir.Önce siz kendiniz deneyin , aracın çalışmasında , sesinde düzensizlik var mı , tekleme veya başka bir şey var mı gözlemleyin.ama dediğim gibi 4 lt yağı ve suyu tam olsun.Egzosttan duman atıyor mu bir kontrol edin.Çünkü yağ çubuğunu eritecek kadar bir ısınma olmuş , bir şey olmamış bile olsa motor ömründen bayağı büyük bir pay çalmış.

​İlaveten , suyu eklediğinizde suya bir bakın yağlanma var mı , aracı çalıştırdıktan sonra devirdaime başladığında bir daha bakın yağlanma olup olmadığına.

Yeni kullanmaya başladım acemiyim de tabi... Egzostan duman attığını tespit edemedim. Aracın tekleme ya da gidişatında bir problem yoktu eve kadar sorunsuz geldim. Zaten sabah hiç çalıştırmadım korkudan . Nasıl bir masraf çıkar daha gitmedim bir ustaya...

Bir erkek gibi arabadan anlamam zor. Zaten binbir badire ile arabaya sahip oldum.. Motorundan ömür gitmiş derken satamam mı mesela. Daha yeni aldım 15 gün bile olmaıd

Parçalar yağsız çalıştığı için hepsinde ciddi aşınma olmuştur.Yani yağı ekleyince ışık söner , motor çalışır fakat yağ yakmaya başlar.Her şeyini tamamlayıp gözlemlemek lazım.
Eğer üst kapak contası yanmışsa ; conta , kapak taşlaması , sıvı conta , işçilik ile 500-600 liraya kurtulursunuz.Ama eğer motor dediğim hale gelmişse en az 6 bin lira yer.buradan sadece tahminde bulunabiliyoruz , gözlemlemek lazım.

Bodrumda bildiginiz gibi Kutay Renault servisi var oraya gösterebilirsiniz midtown alışveriş merkezine gelmeden onlar iyi ilgileniyorlar ben bir kere gitmiştim

Motor contası yanmış olabilir diyorlar.... Saniyeye gideceğim ama açıksası bir bayan olarak kazıklanmak istemiyorum biraz bilgi edinmek istiyorum...[/INDENT]
[/COLOR][/QUOTE]
Silindir kapak contası (motor contası demişsiniz) yandığı takdirde motor soğukken bile çalıştığında su kaynatır. Aslında bu kaynama değil yana contadan kaçan kompresyon basıncıdır. Eğer bu durum var ise silindir kapak contası kesinlikle yanmıştır. Bazı durumlarda yanık az olduğunda bu durum kolay kolay anlaşılmaz. Bu yanığın anlaşılması için, servislerimizde silindir kapak contasının yanık testini yapan aletlerimiz vardır. Bu aletler ile test yapılıp contanın yanık olup olmadığı tespit edilebilir.

Yağ çubuklarının uçları bazen erime yapabiliyor. Bu durumla bağlantılı olmayabilir. Yağsızlık yüzünden motor zarar görmüş ise zaten çalıştırdığınızda motordan gelen vuruntu sesleri ile bunu anlayabilirsiniz.
Size tavsiyem aracınızı yakındaki bir yetkili servise götürüp yukarıda yazmış olduğunuz sıkıntılarınızı anlatmak. Servis size gerekli cevabı verecektir. Teşekkürler.
renoİnanlar Cotech reno

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri