5 Kez termostat değiştirdim (5.orjinal) hararet seyir halinde 2. çizgiyi geçmiyor

fatihcelebi18

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar bu konuda yardımlarınızı bekliyorum Aracım Scenic 1 2001 model biliyorsunuz ki motor aynı parçaların çoğu aynı aracımda 5.si orjinal olmak üzere 5 termostat + termostat kapağı + ısı sensörü orjinal olarak değişti radyatör petek vs yeni ancak aracım seyir halinde iken motor ısınmıyor göstergeler 2 çizgiyi geçmiyor sıkıştırırsam yokuş yukar vs motor orta çizgiye geliyor yukarı çıkmıyor ancak yokuş aşağı inişlerde yine ısı yavaş yavaş aşağı hatta en dibe kadar iniyor hele kaloriferi açarsam hiç çıkmıyor yukarı, sorunu hangi tamirciye gösterdiysem hepsi termostat dedi ancak sonuç hüsran artık araçtan soğuma noktasına geldim bu konuda bir fikri olan veya başına gelen var ise yardımlarınızı bekliyorum...

Merhaba, motor sıvısının ve kalorifer peteğine giden hortumların havası düzgün bir şekilde alındı mı ?

Hepsi alındı hocam termostat değişimlerinde usta havasını alıyor lpg beyninden olsun termostatın bulunduğu kısımdan olsun hava ile ilgili sorun yok artık benim iş prof luk gibi

Lpg montajında hata olabilir su hattının montajında.

Termostat zaten belirli bir seviyeye getirir sonrasında açılır ve devirdaim yapar. kışın çeyrek olması normal benim aracımda da o şekilde trafiğe falan girince orta seviyeye geliyor ama önü boşsa ve araç seyir halinde ise ve aynı zamanda dış sıcaklık düşük ise çeyrek normal bence 5 adet termostat da bunu kanıtlamış.

Termostat harici aklıma başka birşey gelmiyor . Su eksiltme var mı ?

Merhaba, scenicler güzel araçlardır hayırlı olsun.:eyv Birkaç soruya cevap alabilirsek inşallah çözeriz.

5 Termostatıda aynı ustaya mı değiştirttiniz?

Taktırdığınız termostat kaçlık 89C luk mu?

LPG Beyni ısınıyor mu ?

LPG bağlantısında hortumların T bağlantıları kontrol edildi mi?

Yedek su deposu hortumları kontrol edildi mi?

Aracınız fan açıyor mu?

Açıkcası aklıma gelmiyor değil ama 3 farklı usta gördü biri direk scenic ustası reno scenic grubu üyesiyim aynı zamanda Alperen USTA ankarada MYRENOM var bağlantı ile ilgili bir sorun yok dedi
Lpg montajında hata olabilir su hattının montajında.

Hocam götürdüğüm son 2 usta da önden fazla hava alıyordur ondan olabilir dedi ama bu benim mantığıma tam yatmıyor hala yinede deneyeceğim öne karton koyarak fakat bu araçlar Soğuk ülkelerdede kullanılıyor örn Rusya bu durumda bu araçların buralarda kullanılması imkansız gibi birşey kanaatimce yinede denemekte fayda var tabi
Termostat zaten belirli bir seviyeye getirir sonrasında açılır ve devirdaim yapar. kışın çeyrek olması normal benim aracımda da o şekilde trafiğe falan girince orta seviyeye geliyor ama önü boşsa ve araç seyir halinde ise ve aynı zamanda dış sıcaklık düşük ise çeyrek normal bence 5 adet termostat da bunu kanıtlamış.

Geri