2018 EDC 2. Viteste Kalkma Eğilimi

cennker82

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
15 gün evvel aldığım 2018 7500 km'deki aracım tam duruşa gecmeden genelde 1.vitese almiyor ve düşük hızlarda 2 ile kalkmaya çalışıyor ve buda bir vibrasyon titreşim yaratıyor..Bu şanzimanin çalışma karakteri mi yoksa kavrama ile ilgili bir sorun mu acaba..
Birde şöyle bir durum mevcut manuel kullanımda ozellikle 1.2 2.1 vitesleri arası mekanik bir ses alıyorum hani dişli sesi gibi fakat otomatik kullanımda bu durum yok..Böyle şeyler yasayan var mı aramızda..

15 gün evvel aldığım 2018 7500 km'deki aracım tam duruşa gecmeden genelde 1.vitese almiyor ve düşük hızlarda 2 ile kalkmaya çalışıyor ve buda bir vibrasyon titreşim yaratıyor..Bu şanzimanin çalışma karakteri mi yoksa kavrama ile ilgili bir sorun mu acaba..
Birde şöyle bir durum mevcut manuel kullanımda ozellikle 1.2 2.1 vitesleri arası mekanik bir ses alıyorum hani dişli sesi gibi fakat otomatik kullanımda bu durum yok..Böyle şeyler yasayan var mı aramızda..

Genel olarak böyle. Bu yazdiginiz ( sorunlari! ) yasamayanlar oldukca kisitli sayidadir. Malesef sanzimanin calisma karakteri böyle. Servisler de sorun oldugunu biliyor ama bir mudahale yok renault tarafindan uzun zamandir ustelik.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bugun iş yerinin station olanıni kullandım aynisı ondada var..Hız 10 12 km arasına düşürüp hafif rampada gaza ufak ufak basıyorum devir yükseliyor fakat hız düşüyor..Gaza ani yuklenince hemen vitesi kapıyor..Hafif ve kararsiz şekilde gaza basınca araç yarım debriyajda kalıyor..Şehir içi trafiktede balatanın çok ısınıp aşınmasına sebep muhtemelen bu durum..Serviste tanıdık var bugün görüstük..Benden şase istedi sonra dönüş yaptı..Yeni yazılım var bir ara güncelleme yapalım dedi..

Dacia Duster 2019 EDC aynı durum var. Düz yolda dert değil ama rampa da iki ile devam etmek istiyor manuel yapıp kendim atıyorum.

Dacia Duster 2019 EDC aynı durum var. Düz yolda dert değil ama rampa da iki ile devam etmek istiyor manuel yapıp kendim atıyorum.

Birde manuel yapınca ufak bi ses alıyorum böyle mekanik bir ses..Sizdede var mı ?

Bugun iş yerinin station olanıni kullandım aynisı ondada var..Hız 10 12 km arasına düşürüp hafif rampada gaza ufak ufak basıyorum devir yükseliyor fakat hız düşüyor..Gaza ani yuklenince hemen vitesi kapıyor..Hafif ve kararsiz şekilde gaza basınca araç yarım debriyajda kalıyor..Şehir içi trafiktede balatanın çok ısınıp aşınmasına sebep muhtemelen bu durum..Serviste tanıdık var bugün görüstük..Benden şase istedi sonra dönüş yaptı..Yeni yazılım var bir ara güncelleme yapalım dedi..

Merhaba , güncelleme yaptırabildiniz mi acaba ?

Yaptırdım fakat yeğenim gidip yaptırdı..Bende 2 gündür araca binmedim..Binince tecrübelerimi paylaşırım..

Genel olarak böyle. Bu yazdiginiz ( sorunlari! ) yasamayanlar oldukca kisitli sayidadir. Malesef sanzimanin calisma karakteri böyle. Servisler de sorun oldugunu biliyor ama bir mudahale yok renault tarafindan uzun zamandir ustelik.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Hocam; araba 2018 bizim arabalar 2015 muhtemelen de üzerinde fabrika yazılımı var. Sizce EDC 110 hp olan araçlarımızda böyle bir güncellemeye gitmeli miyiz? Ben aracı aldığımdan beri böyle bir girişimde bulunmadım? Ne düşünüyorsunuz?

Hocam; araba 2018 bizim arabalar 2015 muhtemelen de üzerinde fabrika yazılımı var. Sizce EDC 110 hp olan araçlarımızda böyle bir güncellemeye gitmeli miyiz? Ben aracı aldığımdan beri böyle bir girişimde bulunmadım? Ne düşünüyorsunuz?

Aracın garantisi bitene kadar servislere ulasan guncellemeler size sorulmadan yapiliyor. Hatta garanti bitse bile sonrasinda yine yetkili servis bakimi devam ediyorsa surec bu şekilde isliyor. Fakat garanti bitimi sonrasi yetkili servise gidilmedigi durumlarda cikan bir güncelleme varsa bunu da almak gerekir. Clip sayfasinda soyle bir bolum var güncelleme ile alakali. Her araç için ( renault ) maksimum 6 güncelleme alani var. 7. Yi fabrika cikartsa da alamiyor. O yazilim öyle bir duzenlenmis ki ne 7. Guncellemeyi alabilir ne de örneğin araç serviste 3. Guncellemeyi aldı sorun devam ediyor tekrar guncellenmesi gerek fakat 4. Güncelleme cikmadigindan servis yine 3. Guncellemeyi yukleyecek mecburen bu durumda da araca 3. Güncelleme dosyasi yuklendigi için tekrar aynı guncellemeyi yukleyemiyorlar. Böyle enteresan bir durum var. Ben kendi aracım için baktigimdan 4. Sütuna kadar güncelleme almış 2 güncelleme hakkı daha var fakat o guncellemeler gelir mı bilinmez. Servisler su an hangi guncellemeyi yukluyor en son hangi surum de kaldilar onu bilemiyorum fakat yakın zamanda 140.000 bakimim olacak o esnada soracagim tekrar.

Hızlı yanıt alabilmek için “alıntı” yaparak cevaplayınız.
İmessage : tanseler@me.com

Aracı test etme imkanı buldum..Araç 8 km civarı 1. vitese geçiyor..Yoksa 2 de kalkmaya devam ediyor..Buda titremeye ve aracın yarım debriuaj yapmasına sebep olurken aynı zamandada debriyajın ömründen yiyor..Sürüş stiki oturtmak lazım..Kasis ve ya yavaşlama vs gibi durumlarda aracı manuele alıp vites 1 yapılırsa debriyaj ömrünü oldukça uzatacığına eminim..Anlaşılan dur kalk trafikte manuel kullanılacak..

Geri