2014 captur 1.5 dizel otomatik dci saat ayarlama ve navigasyon update

t.tuncel74

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Selamlar,

ilk defa bir forumda konu açıyorum o nedenle eğer acemi hatası yaparsam affola.

1 hafta önce 2014 CAPTUR 1.5 DİZEL OTOMATİK araç satın aldım. Reno Lagunaya kadar olan aklınıza gelen tüm modellerini kullandım. (eski renocuyum diyebiliriz)
Ancak teknoloji ilerledikçe tabii bir çok konu detaylanıyor. Kısaca 3 adet soru sormak istiyorum

1- SAAT AYARI neden yapamıyorum diye 3 gündür içim içimi yiyor. (aslında yapıyorum ama gene eski haline dönüyor)
2- Acaba bizim aracımızda Start/Stop vardı (arabayı çalıştırma düğmesi değil, ışıkta durunca durmasından bahsediyorum)
3- Navigasyonu update edebilmeki için nasıl bir yol izlemeliyim?

Not: bu konular ile ligili bayağı ders çalışmamam rağmen çözemedim.
Yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu arada sanırım aracımın İcon Modeli olduğunu yazmamışım. Sorry

Selamlar,

ilk defa bir forumda konu açıyorum o nedenle eğer acemi hatası yaparsam affola.

1 hafta önce 2014 CAPTUR 1.5 DİZEL OTOMATİK araç satın aldım. Reno Lagunaya kadar olan aklınıza gelen tüm modellerini kullandım. (eski renocuyum diyebiliriz)
Ancak teknoloji ilerledikçe tabii bir çok konu detaylanıyor. Kısaca 3 adet soru sormak istiyorum

1- SAAT AYARI neden yapamıyorum diye 3 gündür içim içimi yiyor. (aslında yapıyorum ama gene eski haline dönüyor)
2- Acaba bizim aracımızda Start/Stop vardı (arabayı çalıştırma düğmesi değil, ışıkta durunca durmasından bahsediyorum)
3- Navigasyonu update edebilmeki için nasıl bir yol izlemeliyim?

Not: bu konular ile ligili bayağı ders çalışmamam rağmen çözemedim.
Yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.

İlk olarak icon ve navigasyon olan modellerde saat uydu üzerinden ayarlanıyor. Eğer ayarlar içerisinde otomatik güncelleme gibi bir seçenek varsa o seçeneğindeki kapatmadan kendiniz düzeltemezsiniz. Düzeltirsiniz uyduyu yakaladığı vakit saat değişir yine. Ama bildiğim kadarıyla devre dişi bırakılmıyor.

Start stop olayı var mi bilemiyorum ama ben 2016 icon dizel kullandım onda yoktu. Eğer olsaydi mutlaka el atında açma kapama tuşu olurdu.

Navigasyon update icin rlink toolbar exe programını bilgisayariniza kurup araçtaki hafıza kartını bilgisayara takip rlink tool bar programını çalıştırıp güncellemeyi kontrol edebilirsiniz. Eğer güncelleme varsa bu işlemi gece yapın işlem oldukça uzun sürüyor.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler.
Aracı aldığım kişi 3 yıldır saati düzeltemediğini söyledi. Güncellemesine bakacağım ancak bana bir yol önerirseniz (en son servise gitmeyi planlıyorum) sevinirim.
Bence de start/stop yok.
Ayrıca güncelleme konusunda “araçtaki hafıza kartını bilgisayara takıp” derken hangi hafıza kartından bahsettiğinizi anlayamadım.

Cevaplarken biraz daha detay verirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler.
Aracı aldığım kişi 3 yıldır saati düzeltemediğini söyledi. Güncellemesine bakacağım ancak bana bir yol önerirseniz (en son servise gitmeyi planlıyorum) sevinirim.
Bence de start/stop yok.
Ayrıca güncelleme konusunda “araçtaki hafıza kartını bilgisayara takıp” derken hangi hafıza kartından bahsettiğinizi anlayamadım.

Cevaplarken biraz daha detay verirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Eğer sizin aracınızda navigasyon var ise mutlaka hafıza kartı vardır. Bu kart USB/aux/da Card portlarının bulunduğu bölümde ( captur da tam olarak nerede hatırlayamadım ) sd card yazan yuvada yer alır. Kartı çıkartmadan önce yanlış hatırlamıyorsam multimedya ekranından araç ayarları içerisinde sd card çıkart diye bir bölüm olacak. O bölüme onay verip öyle çıkartın. Doğrudan çekip çıkartırsanız verilerde hata oluşabilir. Hafıza karti telefonlarda kullanımlardan daha büyük olur. Araçtan kartı çıkarttıktan sonra yukarıda bahsettiğim işlemlerle devam edin. Rlink kullanabilmek icin ( harita güncellemesi varsa yapabilmek icin ) öncelikle yine yanlış hatırlamıyorsam araç şasi no ile bir kayıt yanı rlink üzerinden hesap oluşturmanız gerekiyor. Hesap oluştuktan sonra güncelleme var mi sorgulatın Programın üzerinden fakat dikkat edin ücretsiz kullanım bittiyse eğer ücretli üyeliğe yönlendirebilir.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geri