2013 Fluence 1.5dci EDC Yağ Tavsiyesi

Shell de Liqui de burada benzer fiyatta, ozellikle Shell ya da Liqui arasinda tercihiniz ne olur?

Ben bosh marka disk aldım mga markada balata verdiler ikisine toplam 300tl para verdim. Zaten disk değişince balatada değişir 80 100lira bişey balata diskte 200 220tl ye geldi şuanlık bi sorun çıkmadı çıkmaz gibimede geliyor ses felan yapmıyor balata ve disk iyi yani tavsiye ederim.
emre bey parçaları internetden mi temin ettiniz?

Piyasadaki aşınma direnci en yüksek en güzel yağlarda renault onayı yok..
benimde geçiş yapmak istediğim yağlar ;

1- Castrol Magnatec Stop-Start 5W30 C2
2- Shell Helix Ultra ECT C3 5W30

Her ikisininde aşınma değerleri çok iyi.

Soğuk çalıştırmada yetkili servislerin kullandığına göre net 2 kat, 100 derecede ise Castrol elf'ten 12 kat Shell ise 6 kat daha az aşınma gösteriyor.

Ama bu yağlara renault onay vermiyor. Enteresan değil mi :)

Piyasadaki aşınma direnci en yüksek en güzel yağlarda renault onayı yok..
benimde geçiş yapmak istediğim yağlar ;

1- Castrol Magnatec Stop-Start 5W30 C2
2- Shell Helix Ultra ECT C3 5W30

Her ikisininde aşınma değerleri çok iyi.

Soğuk çalıştırmada yetkili servislerin kullandığına göre net 2 kat, 100 derecede ise Castrol elf'ten 12 kat Shell ise 6 kat daha az aşınma gösteriyor.

Ama bu yağlara renault onay vermiyor. Enteresan değil mi :)

Renault onayi olmayabilir fakat atiyorum renaultun kodu RNXX karsilar yazar. Karsilar yazar ise fabrikadan alinmis onay yok fakat yag ureticisi testi kendi yapip zarar vermedigini dogrular anlamina gelir. Dogridan arac ureticisi onayi var ise urerici firmanin onay kodu yazar. Yani bu durumda yagin uzerinde uretici firma onayini yazip devamina karsilar ( en az uretici firmanin onaylidigi muadil yag kadar kullanilabilir ) yazmasi sorun degildir. Bahsedilen castrol ve shell her ikiside en az 3 gonlek ustundue elf/total e göre.

“Hızlı yanıt alabilmek için alıntı yaparak cevaplayın”

İnstagram: @flu_e_nce
Twitter : @tanseler
İmessage : tanseler@me.com

Ben bosh marka disk aldım mga markada balata verdiler ikisine toplam 300tl para verdim. Zaten disk değişince balatada değişir 80 100lira bişey balata diskte 200 220tl ye geldi şuanlık bi sorun çıkmadı çıkmaz gibimede geliyor ses felan yapmıyor balata ve disk iyi yani tavsiye ederim.
usta bana da mga takalim dedi..Dediginiz gibi ses falan yoksa ben de mga alayim. fiyat olarak fena degil 75 tl dedi bana da.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Renault onayi olmayabilir fakat atiyorum renaultun kodu RNXX karsilar yazar. Karsilar yazar ise fabrikadan alinmis onay yok fakat yag ureticisi testi kendi yapip zarar vermedigini dogrular anlamina gelir. Dogridan arac ureticisi onayi var ise urerici firmanin onay kodu yazar. Yani bu durumda yagin uzerinde uretici firma onayini yazip devamina karsilar ( en az uretici firmanin onaylidigi muadil yag kadar kullanilabilir ) yazmasi sorun degildir. Bahsedilen castrol ve shell her ikiside en az 3 gonlek ustundue elf/total e göre.

Haklısınız. Yağın spekleri önemli olan. Mesela belirttiğim 2 adet yağın biri C2 biri C3. Dikkatli olmak lazım.

Petronas Syntium nasıldır?

Yağ konusu olduğu için buradan sorayım,

Bildiğim kadarı ile 2015 sonrası dizel dci motorlarımızda C4 acea sınıfında. Teorik olarak C3 uygun olmayacaktır ancak C3 motor yağları aşınma değerleri C4 onaylı yağlara göre çok daha iyi.

Tutup yeni nesil dci motorda C4 yerine C3 kullanmak ne derece uygun olur acaba?

Petronas Syntium nasıldır?

Sakli kalmis kaliteli markalardan biridir.

Geri