2008 Megane 2 Otomatik vites kutusu arızası

o zamanlar nadiren yazı cıkıyordu.sana denilenin aynısını dediler ben değiştirmedim. :D ama yinede iyice arastır belki dediğin gibi sadece selenoid valf degistirince düzelir belqi.

Hayirlisi bakalim ona gore yazicam

Bu gun araci renault atilgan sultanbeylideki yetkili servise goturdum 2 valf ve sanzuman yagina 800 tl dedi indirimle 600 tl anlastik parcalar persembe gunu gelecek cuma gunu teslim alacam

Sonuçtan haberdar edersen memnun olurum. Benim de selenoid değişim zamanı gelmiş olabilir.

Yakit durumu nasil senin aracda ben araci yeni aldim cok yakiyor gostergem 10 lt gosteriyor 100 km

Gösterge doğru gösterir fakat yanıltıcı olur. Gösterge 0lt de gösteriyor 17 litre de. Depo tam doldur, km sıfırla, 100km'den fazla git, depo tam doldur. Yeni doldurulan litre tüketimdir. Şehir içi-şehir dışı karışık (%70 şehir içi) benzin 11 litre, sadece şehir içi 14 litre (iki aydır sadece benzinde kullanıyorum). Şehir dışı ortalama 100km hızla benzin 7 litre.

Tam doldurdum depoyu 100 km gittim tekrar doldurdum 50 tl daha aldi yani ort 10.5 lt oluyor

Şehir içindeyse çok iyi, şehir içi-şehir dışı karışık ise iyi.

İyimi kardesim 50 kurus yakiyor cok

Benzinin litresi 5,40. Üç ay önce olsa 35 kuruş yakıyordu.
100bin km üzerindeki otomatik vites 1.6 motorlu benzinli araç şehir içinde kış günü 10 litre yakıyorsa iyidir. Fabrika verisi 9 litre gösteriyor zaten.

Geri