Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 3 ay önce aldığım 1.5 dci 65hp clio'mla birkaç gün önce İstanbul'dan Tekirdağ'a gittim. Arkamdan gelen babam arabanın çok yoğun beyaz duman attığını söyledi. Ayrıca araç 120-130 km üzerine çıkamıyor çok zorlanıyordu. Benim de birkaç haftadır dikkatimi çekiyordu bu ancak üzerine eğilmemiştim. Ertesi gün araç bir anda yağ uyarısı verdi. Arıza ışığı yanmadı ancak ön ekranda yağ minimum seviyede diye uyarı verdi. 1000km önce yetkili serviste aracın bakımı yapılmış yağı suyu değiştirilmiş triger seti değişmişti bir problemden bahsetmediler. Aracı açıp yağını kontrol ettiğimde gerçekten yağın dip seviyede olduğunu gördüm. 1lt yağ ilave ettim ve servise götürdüm. Servisten beni aradılar ve motor suyuna yağ karıştığını söylediler. Ayrıca araba conta yakmış. Buna rağmen hararet göstergesi hiç bir zaman bir normal sınırın bir tık bile üstüne çıkmadı. istanbuldan tekirdağa ikinci gidişi arabanın. Servis motorun inmesi gerektiğini ve açılması gerektiğini, büyük ihtimalle rektefiye gerekeceğini değişen parçaların sayısına göre bana 4000-5000tl gibi bir maliyeti olacağını söyledi. Ne yapacağımı bilemiyorum. Serviste yaptırmadım dışarıda başka bir özel servis ya da usta bakacağım. 4000tl gibi bir maliyeti karşılamama imkan yok.
Bu arızayı daha önce yaşayanlar, bu konuda deneyimi olanlar, bu arızanın neden kaynaklanabileceğini söyleyebilecek, servis ve usta tavsiye edebilecek varsa acil olarak cevaplarınızı bekliyorum.
Bu arızayı daha önce yaşayanlar, bu konuda deneyimi olanlar, bu arızanın neden kaynaklanabileceğini söyleyebilecek, servis ve usta tavsiye edebilecek varsa acil olarak cevaplarınızı bekliyorum.