2 x 2 = 5 ( Matematikten Soğudum ) :D

Çiğdem hocam bunu tanıdığın bi mat hocasına izletsen nasıl bir yorum yapacak acaba bilirkişi :D

konudan anlayanlar açıklasın ama ya merak ettim o A, B, C ye farklı değer vereydik sonuç farklı mı olacaktı yani anlamamakta haklıyız di mi, anlamamız beklenmemeli di mi qw

matematikçi, kafaya 2x2=5 olacağını koymuşşsa, A.B.C... farklı değerler atansada işi 5 e bağlar... takmayın kafaya, He deyin geçin... :cool:

Beni aşar bu matematik ben matematiği en son kümelerde bıraktım =)

konudan anlayanlar açıklasın ama ya merak ettim o A, B, C ye farklı değer vereydik sonuç farklı mı olacaktı yani anlamamakta haklıyız di mi, anlamamız beklenmemeli di mi qw
BEn yorum bile yapamıyorum 8 yıldır Market işletirim Gunde elimden 50 tane hesap kitap gecer 2x2 5 desem köşelik olurdum :tony ama ben 4 le idare ediyorum böyle iyi :) bilal emminin dedği gibi matematıkcı 5 dediyse o psikoya baglamıs bi sekilde 5 bulunur :D
matematikçi, kafaya 2x2=5 olacağını koymuşşsa, A.B.C... farklı değerler atansada işi 5 e bağlar... takmayın kafaya, He deyin geçin... :cool:
+1000 :D

Matematikçi olarak el atayım:)

A(B-C-A)=B(B-C-A) ifadesinde sadeleştirme yapılamaz. Çünkü B-C-A=0 olduğu için her iki tarafı 0'a bölmüş oluruz ki bu da bölme işlemine aykırı ;)

Aynı işlemi daha kolay anlatacak olursak videodaki mantık aslında şu:

oradaki parantezler 0'a eşit olduğu için sadeleşmez :)

arbiden, anlaşılır ve bilinir şekilde net anlatım olmuş... çarpma-dağılma-sadeleşme özellikleri hepimiz biliyoruz zati... videodaki çok yuksek matematıkten çalmış havayı... sizinki sade güzel anlatım olmuş... hangi okul-dersane hocam... pratik anlaşılır çözüm yapan hocaları sayarız... :eyv

5(1-1)=4(1-1)=0
5-5=4-4=0 veya 5=4 olmuş oluyor... sıfıra göre eşitlik bağlamında... :eyvıslık

bir fizikçide E=m.c2 basitce anlatsa, nükleer fizik yönünden... :cool:

Son düzenleme:
Bunu çeken adama 5 i 5 kuruştan 5 yumurta kaç kuruş eder diye sorsam 2 saatte çözer sanırım...:D

Geri