19 culardan yardım

LAGUNA2002

Nedret ÖZDEMİR,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar 2 gün önce 1998 model 1.6 RNE Europa aldım. Araca daha önce hiç lpg takılmamış ben taktırmayı düşünüyorum buna hangi marka lpg iyi gider ve ayrıca muayaneye daha çok var ve ben hemen ruhsata işletmek istemiyorum muayaneye kadar işlenmese bi sorun olurmu bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Birde İstanbul daki kardeşlerimden bir isteğim var LPG işiyle uğraşan varmı yada tanıdığı olan eğer varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

BRC öneriyorum Nedret abim, bizim araçta var şuana kadar tek bir sorunla karşılaşmadık daha.Kalitesi güzel.Fiyatı diğerlerinden biraz fazla ama sen bilirsin.Cevizlibağ'da yeşil kunduranın arkasındaki sanayi sitesinde ana bayii var BRC'nin bizimkinin montajı orda yapıldı gayet temiz işcilikleri var tavsiye ederim.Etrafındada tanıdığım işinin ehli motor ustaları var bakım için falan istersen onlarada yönlendirebilirim seni.Muayene işini yapmanı öneririm ama illaki yaptırmıcam zamanı gelene kadar diyosan LPG dönüşümünün projesini falan alınıyorsa al alınmıyorsa anlaşma yap bi şekilde, proje işinde pek bilgim yok.

- Araca kiti taktırdıktan sonra bir müddet işletmessiniz abi ... Projesinide taktırdığınız yer ayarlar .
- Zaten kit takıldığında 1 ay işletmesenizde oluyor .

Gelelim sistemlere :
Sıralı sistem LPG olan çoğu sistem sağlıklı . Biz daha yeni Symbol 1.4 motora ALDESA marka kit taktırdık . ( 1 haftalık olmadı :) )
LPG kitleri arasında en çok BRC öneriliyor , biz FEMA kullanıyoruz çok memnunuz :)
LPG kiti takılırken ucuza kaçmayın mesela BRC ; 5 adet dükkanda 1.600 ise 2 adet yerde 1200 ise , 1200'e takanlar malzemeyi ucuz kullanırlar yani sadece beyin BRC olabilir geriye kalan ucuz markalarla toplanır .

İstanbulda nasıl fiyatlar bilmiyorum ama Samsun Merkez fiyatları şöyle :
BRC : 1600 TL
ATİKER : 1400 TL
ALDESA : 1250 TL

LPG tankınıda , yeni tanklar var ince ve uzun bagaja daha çok yer imkanı sağlıyor . Arka koltuklar yatınca sıkıntı olmadan kullandırıyor . Fiyatı artırıyor .

Ben BRC , ATİKER , FEMA , ALDESA öneririm . EKOGAS önermem ...

1 hafta önce bu konuda çok iyi bilgi edindiğim için :D Biraz uzun oldu :D

- Araca kiti taktırdıktan sonra bir müddet işletmessiniz abi ... Projesinide taktırdığınız yer ayarlar .
- Zaten kit takıldığında 1 ay işletmesenizde oluyor .

Gelelim sistemlere :
Sıralı sistem LPG olan çoğu sistem sağlıklı . Biz daha yeni Symbol 1.4 motora ALDESA marka kit taktırdık . ( 1 haftalık olmadı :) )
LPG kitleri arasında en çok BRC öneriliyor , biz FEMA kullanıyoruz çok memnunuz :)
LPG kiti takılırken ucuza kaçmayın mesela BRC ; 5 adet dükkanda 1.600 ise 2 adet yerde 1200 ise , 1200'e takanlar malzemeyi ucuz kullanırlar yani sadece beyin BRC olabilir geriye kalan ucuz markalarla toplanır .

İstanbulda nasıl fiyatlar bilmiyorum ama Samsun Merkez fiyatları şöyle :
BRC : 1600 TL
ATİKER : 1400 TL
ALDESA : 1250 TL

LPG tankınıda , yeni tanklar var ince ve uzun bagaja daha çok yer imkanı sağlıyor . Arka koltuklar yatınca sıkıntı olmadan kullandırıyor . Fiyatı artırıyor .

Ben BRC , ATİKER , FEMA , ALDESA öneririm . EKOGAS önermem ...

1 hafta önce bu konuda çok iyi bilgi edindiğim için :D Biraz uzun oldu :D
Aracın daha 2 seneye yakın muayene süresi varmış Kadir :)
O uzun ince tüplerde pek fiyat farkını olacağını sanmıyorum ama hoş duruyor bencede.40 litre oluyor o tanklar geçen gün bi arkadaşımın 2008 corollasına takıldı.

Aracın daha 2 seneye yakın muayene süresi varmış Kadir :)
O uzun ince tüplerde pek fiyat farkını olacağını sanmıyorum ama hoş duruyor bencede.40 litre oluyor o tanklar geçen gün bi arkadaşımın 2008 corollasına takıldı.
Trafik bir şey diyor mu artık bu LPG olayına ? Önemsemiyorlar gibi geldi bana ...
Tanka bize 50 lira fark koydu LPG'ci :D ama çok güzel oldu Symbole bagajı hiç etkilemedi :) Bizim bagajı bir görsen fare yaşamaz :D :D

Trafik bir şey diyor mu artık bu LPG olayına ? Önemsemiyorlar gibi geldi bana ...
Tanka bize 50 lira fark koydu LPG'ci :D ama çok güzel oldu Symbole bagajı hiç etkilemedi :) Bizim bagajı bir görsen fare yaşamaz :D :D
Trafik bişey desede Nedret abiye bişey diyemez :D
Fiyat olayında bişey demedi bana arkadaş.

araç hayırlı uğurlu olsun öncelikle.rne almanız iyi bir seçim olmuş.lpg konusuna gelince lovato derim başkada bişey demem.benim araç 1.4 karbüratörlü 6 yıldır aynı kit üzerinde takılı.bir defa bile sorun çıkarmadı.daha önceki arabam 1.6 rt idi onda da lovato vardı.hiç sorun yaşamadık.bir ara ciddi bi hata yapıp 93 senesinde doğan slx aldık ve ona da lovato taktırdık ve o zamanlar lovato türkiye daha doğrusu lpg kitleri illegal yollarla geliyordu o zamanlar taktırdık lovatoyu yine bir sorun yaşamadık.yaklaşık olarak 15 yıl kadar lovato kit takılı çeşitli araçlar kullandım.bunların yoğun bir dönemi R19 kullanarak geçti :) belkide şu sitedeki lpgli araç kullanıcılarının çoğu benim kadar lpg li araç kullanmamıştır bunların hepsini göz önünde bulundurarak konuşuyorum ve sizinde beni ona göre dinlemenizi tavsiye ediyorum :) lovato diyorum başka bişey demiyorum :eyv tecrübeyle sabittir...

Atiker taktrabilirsiniz guzel yerde guzel iscilikle takilirsa hicbir sikinti olmaz

Aracınız hayırlı olsun. Bu konu hakkında hiç bir fikrim yok.:D

Artık bilinen markaların hepsi iyi sistemler takıyor fark etmez bence :)

Geri