12'ciler 40 Yılın Başı İşim Düştü Yardım:)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ROADFOX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşların dediği gibi taksi çıkması değilse ve paspası kaldırınca zemini görmüyorsan alınır roadfox...

valla kalitesi tartışılmaz , açıkcası şaşırdım r 12 için olduğunu duyunca acaba üretimi hangi yılmış..

seçenek olarak ya yenmak yerli malı yada bu var dediler depomuzda ,önce yalnış geldi 1300cc için bir takım geldi..daha sonrada 1400cc için olanını getirdiler.kutularını saklamadım bilsem önceden paylaşırdım,senesine bakmak gelmedi aklıma ,ama bir ara ugrayıp o geri biraktığım 1300 için olanı inceleyebilirim..:eyv

bu markayı takınca aklına 150 hp olması gerektiğimi geliyor?:mad:

Kızma Abi, Dalga Geçmek Felan Değil Amacım Bende Şaşırdım o Yüzden Öyle Bir Cümle Kurma Gereksinimi Duydum :eyv

Hani Bentley'ler Hep Yüksek Beygirli Araçlar'ya :kahve

Rampalarda Bayılır - Bizde 80 Model'i Vardı Aynısından Çok Temizde Benzinde En Fazla 135 Yapıyordu, Bir Keresinde Pejo Motorsiklet Bizi Solladı ve Babam Ardından Aracı Sattı hehe Yakıt Olarak 1.4 Motor ve 4 Vites'e Göre Oldukça Fazla Neredeyse Flash Kadar Yakar Hatta Belki Daha Fazla Bu Araçlar İle Kamyon Sollaması Ölüm Birazsa Hafif Rampalarda, Araç Sollarken 10 Kere Düşündürür, Geçermiyim Ya Adam Gaza Basıverirse ? Karşıdan Araba Gelirse Dururmuyum Diye, Yol Tutuşu Taktire Şayandır Yandan Rüzgar Alırsa Yamulur Kalır Haa Lafım Meclisten Dışarı Güzel Kümes Olduğunu Duymuştum Bence Beni Dinle Abi Ya Samara Yada Reno 5 :eyv
-Rampa da bayılma olayı baskı balatasının ve motorun ateşleme sisteminin durumuna bağlı...
-Biz 83-84-85-87-88 bu modellerde ki tüm Renault 12 leri kullandık . Hepside çok sağlıklı 150-160 yapıyorlardı . Ayrıca uçacak halin yok 110-120 gitse yeter .Motorsiklet solladı diyorsun . Bizide 170 le giderken Yamaha R6 geçti .
-Düzgün bir Renault 12 motoru yakıtı fazla yakmaz . Spring motoru gibidir , Tek Bobinle ateşleme yapar . Elektronik ateşleme yok . Gayette normal yakıtı var .
- Karşıdan araba gelecek korkusu varsa değil REnault 12 , Mercedes bile sollayamaz .

Sanki samara yada Renault 5 farklı bir şey , bunu hiç bilmyen samara da ESP , ABS ne var ne yok var zannedecek .

Renault 12 yi ezdirtmem .

-Rampa da bayılma olayı baskı balatasının ve motorun ateşleme sisteminin durumuna bağlı...
-Biz 83-84-85-87-88 bu modellerde ki tüm Renault 12 leri kullandık . Hepside çok sağlıklı 150-160 yapıyorlardı . Ayrıca uçacak halin yok 110-120 gitse yeter .Motorsiklet solladı diyorsun . Bizide 170 le giderken Yamaha R6 geçti .
-Düzgün bir Renault 12 motoru yakıtı fazla yakmaz . Spring motoru gibidir , Tek Bobinle ateşleme yapar . Elektronik ateşleme yok . Gayette normal yakıtı var .
- Karşıdan araba gelecek korkusu varsa değil REnault 12 , Mercedes bile sollayamaz .

Sanki samara yada Renault 5 farklı bir şey , bunu hiç bilmyen samara da ESP , ABS ne var ne yok var zannedecek .

Renault 12 yi ezdirtmem .

Ezme Gibi Bi Amacım Yok;

Araba İle Ayda 2 Kere Uzun Yola Çıkardık Sıfır ' 0 ' Kilometre Baskı Balata İle, Babam 2 Ayda Bir Bobinleri Değiştirirdi, Ateşleme Sistemi Elektronik İdi, Bunun Sayesinde Aracımız Her Zaman Tek Marş İle Çalışırdı, Bakımlı Olduğu İçin Çok Güzeldi Hiç Bizi Yolda Bırakmadı Maşallah Emektar Araba İdi. Babam Deli Şoför Olmasına Rağmen Sollama Yaparken o Araba İle Önünü Görmüyor İse Sollamazdı Arkadan Diğer Araçlar Çıkar Onların Arkasından Çıkardı Buna Rağmen Diğer Araçlar Sollayıp Sağ Şeride Geçiyorken Biz Hala Kamyon Sollamaya Uğraşıyorduk ve Arkadan Gelen Araçlar Sellektör Yapıyordu.

Ayrıca Fren Sistemleri Zayıf Araçlar, Yokuş Aşşağı Salmış Gidiyorken, Birden Önümüze Kamyon Çıktı Babam Frene Basmasına Rağmen Sadece Sağ Ön Tekerlek Kızaklamaya Başladı ( Diskler + Balatalar Değişeli Sadece 2.000 Km Olmuştu ) Sağ Taraf Uçurum, Sol Taraftan İse Arabalar Geliyor Ama Biz Hala Kamyona Arkadan Girmeye Uğraşıyoruz, Sadece Sağ Ön Teker Frenleme Yapıyor Diğerleri Halinden Memnun Gidiyorlar, Allah'tan Kamyoncu Dikiz Aynasına Bakıp Bizi Gördü ve Gaza Abanmasıyla Simsiyah Bir Duman Attı ve Hızlandı Allahı'ma Çok Şükür Kamyon'cu Görmese Bizi o Gün Ölüp Gidiyorduk.

Not; Samara İlgili Bir Kaç Şeyler Söylemişsin Acaba Hiç Samara'ya Binip - Sürdünmü ?

[QUOTE

Ezme Gibi Bi Amacım Yok;

Araba İle Ayda 2 Kere Uzun Yola Çıkardık Sıfır ' 0 ' Kilometre Baskı Balata İle, Babam 2 Ayda Bir Bobinleri Değiştirirdi, Ateşleme Sistemi Elektronik İdi, Bunun Sayesinde Aracımız Her Zaman Tek Marş İle Çalışırdı
[/QUOTE]

Valla şu iki ayda bir bobin değiştirme olayını sallamışsın . Renault 12 gibi araçların bobini çok sağlıklıdır 200.000 km kullanılır .
Ayrıca Renault 12 lere motor swaplanmadığı sürece elektronik ateşlemeye geçemezler .
Elektronik ateşleme olayını da sallamışsın .

Lada Sürdük 1 sene bile binmedik , 5. vitese attığımızda dökülecek gibi oluyordu . 93 modeldi . Ladanın en beğendiğim yönü kaloriferi . Koltukları falan dandik , farları açman için çok acayip bir tuşa basman lazım . Göğüs dandik .

Hiç bir Renault ile Lada karşılaştırılamaz.

Şu durumda ya sizin sürdüğünüz 12 çok kötüydü Ladanız çok iyiydi . Yada Bizim Lada kötüydü - R-12 iyiydi .

tam 12 sene 87 model sw reno 12 kullandık.. araç full orjinaldi boyası dahil.. 2008 de sattık ve 116 bindeydi. her zaman tek marşta çalıştı 160 a kadar rahatça çıktık. (tüp hiç takılmadı ) . yakıtı biraz fazlaydı ama hiçbi yokuşta bizi üzmedi çekişi 10 numaraydı.. koltuklarıda oldukça konforluydu arka cam ısıtıcısı dahil herşeyi çalışırdı. bu araçta temizse alınır ama tüpte nasıl gider bilemem.

Geri