120bg edc benzinli otomatik

Valla ben elf evolotion 900 sxr 5w 30 koydum aracıma 1 ay kadar oldu hiçbir problem yok :)
Hepsiburada dan aldım ucuz baya , aracım benzinli ve problem olmadı :)

1.2 edc icon aracımı 2016 haziranda teslim aldım. 5000 kmde servise kontrol için gittiğimde 1 lt yağ eklemesi yapıldı. yanlış hatırlamıyorsam elf 5w30 evolotion srx idi.. 120bg gücünüde bastığın zaman hissedebiliyorsun. Özellikle ilk hareketlenmede görebiliyorsunuz farkı. bugune kadar özellikle rampaya yavaş girip rampada hızlanma denemelerimde hiç üzmedi beni.. Yakıt tüketimi yazın ankara şehir içi eco mod açık sakin kullanım ort. hız 23-24 km 6.5 lt/100km civarında yakıyordu hatta çok sakin kullanımda 6.2'ye kadar düşmüştü. şimdi kış şartlarında yine şehiriçi kış lastiği ile 6.9-7 lt civarında yakıyor. Şehir dışı kullanıma göre değişiyor, geçen ay ankara - bolu gittim. gidiş otoban 100 km sabit hız 5.2 yaktı. dönüşte yine otoban 120 sabit hız 5.8 lt yaktı.

Merabalar benim de yag eksiltme ile ilgili bir sorum olacakti, bende de 1,2 edc turbo var su an 2000 km ye merdiven dayadi. Yag cubugu aldigim gun en tepede iken su an ortaya yaklasmis durumda. Tam iki cizginin ortasina geldigini varsayarsak nekadar yag ekleyerek en tepeye ulasabiliriz acaba ? Bu durum kabul edilebilir degerler icinde mi kaliyor?

Ekleme: son derece normal kullaniyorum hatta bu 2000 km ye gelene kadar sadece 10 saniyeligine 170 e ulastim onun disinda 120 yi hic gecmedim ancak genelde motor isinmadan park ediyorum. Kisa mesafelerde sikca kullaniyorum

Evet fabrikadan gelen yağ ile birlikte benimde yaklaşık 5 000 km de yarım litre kadar yağ eksilmesi oluyordu ancak yağı değiştirdikten sonra bu sorun ortadan enteresan bir biçimde kalktı :)
Siz max. 750 cc ekleseniz yeter diye düşünüyorum....

Sevgili arkadaşlar ;

Bu aracın 2013 sahibiyim , forumda yazanların dışında ; rüzgar ses ,yağ eksiltme , fazla yakıt (benimki 8.2 yakıyor :)) , şanzumandan gelen sesler ,iç aksamından gelen sesler ,
amortisörlerin sertliği vb..... konuların dışında görüş ve fikir belirten arkadaşlar ile aracımızı tartışabiliriz diye düşünüyorum...

Mesela hava filtresini değiştirip az yakıt konusunda başarılı olan arkadaşımız var mı ?

Yağ olarak ne kullanıyorsunuz ??

Süspansiyon olayını çözebilen oldu mu ?

Reanult un her modeline koyduğu 120 bg lik motoru aynı mı ? bazı arkadaşların torkunun daha yüksek olduğunu duymuştum .

aracıma bir kaç gün önce eibach 25 mm yay taktırdım araç gayet yumuşadı , kütleme sesleri geçti ayrıca araç fazla düşmediği içinde fazla sıkıntı olmuyor . orjinal yaylar kazık gibiymiş gerçekten, çok memnun kaldım yaydan. yakıt olarak istanbul trafiğinde 6 km mesafede 8,5 ortalamam var yazın 7,5 lara düşüyor klima açıkken.

Geri