120bg edc benzinli otomatik

kemre23tr

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Sevgili arkadaşlar ;

Bu aracın 2013 sahibiyim , forumda yazanların dışında ; rüzgar ses ,yağ eksiltme , fazla yakıt (benimki 8.2 yakıyor :)) , şanzumandan gelen sesler ,iç aksamından gelen sesler ,
amortisörlerin sertliği vb..... konuların dışında görüş ve fikir belirten arkadaşlar ile aracımızı tartışabiliriz diye düşünüyorum...

Mesela hava filtresini değiştirip az yakıt konusunda başarılı olan arkadaşımız var mı ?

Yağ olarak ne kullanıyorsunuz ??

Süspansiyon olayını çözebilen oldu mu ?

Reanult un her modeline koyduğu 120 bg lik motoru aynı mı ? bazı arkadaşların torkunun daha yüksek olduğunu duymuştum .

merhaba bende bu araçtan aldım. çok pişmanım. trim sesi henüz yok (20 günlük araç henüz), çok yakıyor. ort. 8 lt. o da dikkat edersem kısa mesafe gitmezsem. araç çok geç tepki veriyor. yığılma ve kırbaçlama yapıyor. yakıt düşer diye bekliyoruz ama bu renault bu arabaya bu şanzımanı bu motor seçeneği ile koymamalıydı.... son derece uyumsuz. dizelini kullandım hiçbir sıkıntı yoktu. benzinlisini aldık dizelden daha güçlü ozaman daha da iyidir diye. bu gün satmaya götürdüm takasa vereyim diye skodaya. henüz 1500 deki araca 54 bin tl verdiler. bu donanımla beraber sıfırını minimum 65.500 tl ye alabiliyorsunuz yine bu gün.birde derlerki reno değer kaybetmez 20 günlük araç 12 bin tl zarar ettiriyor galeride... elden falan uğraşsanız 8 bin tl altına verebilirsiniz sanıyorum...

Ben 7 aydır kullanıyorum, eco mod açık kullanıyorsanız tepkisi doğal bir olarak yavas ben kapalı mı kullanıyorum bastım mı gidiyor gücü hissediyorum performans çok memnunum, Bence yakıtı fena değil dizel performansı beklememek lazım yani çok dikkat edeceksen yakita dizel al ki o da su yakmıyor. Benim için tek handikap trim sesleri bunda bizim yolların malesef düzgün olmaması da etkin ama aracı ilk aldığım günkü sessizliği arıyorum w40 mi ne varmış onla bu işi halledenler var sanırım olmadı serviste cozdurecem.

Motor yağı için henüz tecrübem olmadı 7000 km de yağ ekleyin dedi serviste değiştirdim, Şu an 1200 km gittim tam olarak ne kadar eksilttigini bir dahaki gittiğimde görücez, shell helix ultra 5w-30 var aklımda uygun(rn700-710 onayı karşılıyor aklımda kaldığı kadar) olarak motora servis 5-40 diyor resmi önerilen ama ben servisten telefonla 5-30 diye bilgi aldım. Bu konuda aracı uzun süredir kullanan bilgilendirse ve iyi olur.

Artik dizel araclarin neredeyse tamami 5w30 dpf ozellikli yagi kullaniyor. Aracinizda dpf yoksa yine 5w30 ama dpf ozelligi olmayani. Ama burada su var. Arac belli km lere gelene kadar bu yag kullanilir. Ama ornegin 100.000km ye gelmis bir arabada 5w30 kullanilmaz bunun yerine biraz daha kalin olan 5w40 kullanilir. Yag isi sikintili bir is. Bunu kitapciga gore almayin. Yeni araclarda sorun olmaz kitapciktan bakip alabilirsiniz ama yaş ve km olarak yukselmis aracin yagini mutlaka ustaya sorun. Yas ve km ilerledikce yagi kalinlastirmak gerekiyor.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Otomatiği biraz problemli evet ama alışınca çokta silkeleme yapmıyor , aslında en büyük problemi yakıt !!! filtreleri yağı komple yenilememe rağmen yakıtı 8.2/8.5 in altına indiremedim ki ben Bodrum da yaşıyorum :)
Yağ olarak 900sxr elf 5w 30 koydurdum ben problem yok ama aklınızda olsun bizim yağ haznemiz 4.750 gr yani en az 5 litre yağ almanız gerekiyor.

Otomatiği biraz problemli evet ama alışınca çokta silkeleme yapmıyor , aslında en büyük problemi yakıt !!! filtreleri yağı komple yenilememe rağmen yakıtı 8.2/8.5 in altına indiremedim ki ben Bodrum da yaşıyorum :)
Yağ olarak 900sxr elf 5w 30 koydurdum ben problem yok ama aklınızda olsun bizim yağ haznemiz 4.750 gr yani en az 5 litre yağ almanız gerekiyor.
evet bende farkettim,4 lt motor yağı koydurdum ama hala çubuğun iki çizgi arasına bile gelmedi bugün 1 lt daha ekleyeceğim aynı yağdan.ben elf 10-40 molygraf kullanıyorum.

Son düzenleme:
ben dediğiniz yağdan aldım ekleme yaptım servise gittim olmaz bunu dizele kullanıyoruz dedi bilgisayardan 5-40 olduğunu fabrikanın bunu verdiğini söyledi/gösterdi. tabi eklemeden servisi aramıştım 5-30 uygun koy demişti, sonra başka servisi inalları aradım bu bilgiye istinaden 5-30 dedi bilemedim çok fark yaratırmı yakıt tasarrufu bakımından ama 5-40 a razı oldum.

10-40 ilk kez senden duydum.

ben dediğiniz yağdan aldım ekleme yaptım servise gittim olmaz bunu dizele kullanıyoruz dedi bilgisayardan 5-40 olduğunu fabrikanın bunu verdiğini söyledi/gösterdi. tabi eklemeden servisi aramıştım 5-30 uygun koy demişti, sonra başka servisi inalları aradım bu bilgiye istinaden 5-30 dedi bilemedim çok fark yaratırmı yakıt tasarrufu bakımından ama 5-40 a razı oldum.
Artık yeni araçların tamamı 5/30 ile çıkıyor. 5/40 kalın bir yağ olduğu için ilerleyen dönemde kullanılabilir. Dizel sıfır aracın ilk 80.000 km yağı 5/30 dpf tir. Diğer sinif yağlar araca kalın geleceği için araç motorunda zamanından önce aşınmaya yol açar.
10-40 ilk kez senden duydum.
10/40 kullanmak için araç yaşının minimum 5 veya 100.000 km üzerinde olması gerekir. Üretilen dizel araçların tamamı 5/30 kullanır. Araç km yüksekliğine göre 5/40 ardından da 10/40 a geçilir. Servisin ne dediği önemli değil. İşi bilen birine sorunca 5/30 der. Ama araç km ve yaşı önemli burada.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri