1.5 dCi Motor Yıkama

işe hakimseniz yıkamanızda bir sakınca yoktur. bir yakınım polosunun moturunu kendisi yıkıyordu, beyni sardın mı dedim. meğer vw motorun beyin gibi ünitelerini muhafazalı bir yerde bulunduruyormuş.

işe hakimseniz yıkamanızda bir sakınca yoktur. bir yakınım polosunun moturunu kendisi yıkıyordu, beyni sardın mı dedim. meğer vw motorun beyin gibi ünitelerini muhafazalı bir yerde bulunduruyormuş.

Abi Genelde Çoğu Aracın Motoru Muhafazalı Bir Yerde veya Aracın İçindedir Renault'ta Uyuz Olduğum Noktalardan Birisi Beyin'in Motor Alanında Bulunması :slc
Beyini Güzelce İzolasyon Edip Motoru Yıkadığınızda Bir Problem Olmaz, Yıkayın Kaput Açık Kalsın Kurusun - Su Çekilsin Biraz 10 Dakika Sonra Basın Marşa Çalışsın Rolanti'de Tamamdır. Hiç Unutmam 1980 Model R12 Stw Aracımızın Motorunu Akhisar - Manisa Arasında Bir Benzinlikte Bodozlama Bir Şekilde Yıkamıştık, Bobinlere vs. Su Kaçmıştı 10 Dakika Kurumasını Beklemiştik Birde hihi

Motorda senelerin kiri vardı ve artık canımı sıkmaya başlamıştı bu pis görüntü. Diğer kısımlar ne kadar temiz olursa olsun motorun pis olması eksik bırakıyordu yaptığım temizlikleri. Silmekle geçecek türden olmayınca daldım hortumla :) Sıcak su ile ıslatıp arap sabunu ile ilk temizliği yaptım. Sonra mazot püskürtüp sildim. Tekrar sabunladım. Sonra tekrar mazot püskürtüp su ile yıkadım. :) Sonra bezle tekrar kuruladım. Sonuç.... :)
nwl98.jpg
nwlu1.jpg
nwlup.jpg
nwlvl.jpg
sabunlamayı oto yıkma fırcalarıyla mı yaptın abi yoksa bezle her yerini ugraştınmı. mazot püskürtmeyi nasıl yaptın abi bide ne ile sardın kabloların felan oldugu yeri abi alt kısmına felan dolaştırdınmı saygılar 10 numara 5 yıldız olmuş bu arada :)

Son düzenleme:
sabunlamayı oto yıkma fırcalarıyla mı yaptın abi yoksa bezle her yerini ugraştınmı nasıl yaptın abi iiyi günler 10 numara olmuş bu arada :)
sağolasın kardeşim. El büyüklüğünde bir sünger ile bol köpüklü olarak yapabildiğim yerleri yaptım. Boya fırçası ile de yapamadığım yerleri fırçaladım. Zaten süngeri kullanabileceğim fazla bi alan yoktu. o yüzden daha çok fırça kullandım. Mazotun etkisi bu temizlikte çok önemli. Ama mazot yerine gaz daha iyi oluyormuş yeni öğrendim bunu :eyv

Maşallah cıncık gibi olmuş...:eyv

Maşallah kalbim gibi tertemiz olmuş :D

mazotu nasıl yaptın abi serpiştirdinmi yoksa fırçayı mazota batırıp mı sürrtün gaz derken gaz yagınımı kastettin abi saolasın yardımcı oldugun için .bizim 1.9 var motorda yag kaçagı var onları temizlicem

valla süper olmuş :) maşallahı var inşallah bi sorun çıkmaz da güzelce keyfini çıkartırsın.:eyv

valla süper olmuş :) maşallahı var inşallah bi sorun çıkmaz da güzelce keyfini çıkartırsın.:eyv

teşekkürler, inşallah :) bi kaç gündür kullanıyoruz sorun yok çok şükür.

Geri