Merhaba aracım 2013 1.2 joy. Aracı 0 km aldım ve 8 senede 147.000 Km yaptım. Tüm bakımları zamanında yapıldı ama baskı balata hiç değişmedi. Bu durumda arabayı genelde uzun yolda kullanmamın, sakin sürüşümün , debriyaja basılı tutma vb şeyleri yapmamamın payı oldugunu düşünüyorum. Fakat bu işlerden anlayan kime sorduysam baskı balatanın illa ki bugün yarın arıza vereceğini , yolda bırakacağını söylediler. Daha ne kadar uzun km kullanabilirsin ki dediler. Baskı balatanın biteceğine dair işaretler nedir onu da bilmiyorum . Sadece sabahları ilk kalkarken kavrama anında bazen aşırı bir titreme silkeleme oluyor fazlasıyla. Fakat araba ısınınca geçiyor. Başka herhangi bir sorunum yok.
Asıl sorum şu ki ; normalleşmeyle beraber aracımla sağlam bir uzun yol planım var. Kütahya-İstanbul-Tekirdağ-Çanakkale-Ayvalık-İzmir-Kütahya yaklaşık 2000 km yapacağım. Şu an bir sorun yok gibi görünse de 147.000 km dir yol giden bir baskı balatayla yola çıkacağım ve aniden yolda bırakmasından endişeliyim. yola çıkmadan önce Servise ya da sanayiye kontrole götürmeme gerek varmı acacımı ? Yada bitmesini beklemeden değiştirmek mi gerekir ? Yolda kalmaya hiç alışık değilim. Yanımda ailem de olacak o yüzden sorunsuz olmalı. Önerilerinizi bekliyorum dostlar. Teşekkür ederim.
Ekleme : Son 2 aydır aracımın ort. yakıt tüketimi 1 Lt karar arttı sanki
Asıl sorum şu ki ; normalleşmeyle beraber aracımla sağlam bir uzun yol planım var. Kütahya-İstanbul-Tekirdağ-Çanakkale-Ayvalık-İzmir-Kütahya yaklaşık 2000 km yapacağım. Şu an bir sorun yok gibi görünse de 147.000 km dir yol giden bir baskı balatayla yola çıkacağım ve aniden yolda bırakmasından endişeliyim. yola çıkmadan önce Servise ya da sanayiye kontrole götürmeme gerek varmı acacımı ? Yada bitmesini beklemeden değiştirmek mi gerekir ? Yolda kalmaya hiç alışık değilim. Yanımda ailem de olacak o yüzden sorunsuz olmalı. Önerilerinizi bekliyorum dostlar. Teşekkür ederim.
Ekleme : Son 2 aydır aracımın ort. yakıt tüketimi 1 Lt karar arttı sanki
Son düzenleme: