1.2 16 v 75 bg 5. viteste 2200-2300 devirde 72-74 km de motordan yansıyan titreşim

toroslar01

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar müsait olursanız aracı 1.2 16 V 75 Bg olanlar düz bir yolda hız sabitleme ile 5. vites 2200-2300 devirde aracınızı dinleyebilirmisiniz motordan normalden fazla bir titreşim ve ses geliyor mu benim araçta belki biraz fazla dinliyorum fakat tarif ettiğim devir aralığında farklı ve daha fazla motor sesi titreşim hissetmekteyim yalnız diğer devir aralıklarında tabi fazla zorlamalar hariç normal durumda.Bilgisi olan veya deneme şansı olan olursa cevaplarsanız sevinirim araç daha 8000 km de bunuda belirteyim normalse serviste hiç bahsetmeyeceğim çünkü olur olmaz aracı boş yere kurcalatmak istemiyorum herkese kazasız belasız yolculuklar dilerim teşekkürler.

Evet işte bu acaba ben mi yanlış duyuruyorum diye düşünüyorum bazen ama tam da dediğiniz gibi o aralıkta bi sıkıntı var zannnnnn diye bir ses geliyor motordan bir titreme sonra devir yükseldikçe geçiyor

SM-G850FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet Tugay kardeş aynen öyle fakat herkes bizim gibi fazla kulak vermiyor herhalde bu kadar zaman sonra bir tek sen cevap yazdın neyseki diğer devir arlıklarında yapmıyor demekki bu motorlarda olağan birşey bizde en iyisi herhangi bir arıza olamadıkça aracımızı kurcalatmayalım Allah hepimize kaza bela vermesin teşakkürler.

Aracı ne zaman aldınız benim ki 2015 model Joy versiyon

2012 aralık bendekide 1.2 16 V 75 Bg joy

Yıllar da farklı ama şikayet aynı.. Bilemiyorum

Bugün banttan çıkan 1.2 75 lik olan motorda ilk çıkan yeni clio 4 joy da kullanılan 1.2 75 bg olan motorda bire bir aynı sete sizin tarif ettiğiniz gibi aynen zırıltı şeklinde

Motorların aynı oldugunu biliyorum ama hani zman içinde iyileştirme yapılmıştır belki diye düşündüm. Bundan önce ki aracım da symbol 1.2 ydi ama ses falan yoktu

Bilmiyorum fakat ben araç boşta iken aynı devir aralığında motor kaputunu açtığım halde tam o sesi yakalıyamıyorum benim fikrim önceki seymbol araçları ile bizim araçlardaki kullanılan şanzımanların dişli oranları farklı olabilir başka birşey aklıma gelmiyor

Çok fazla rahatsız olursam götürür gösteririm neymiş öğreniriz gerçi bişey yok deyip geçiştirecekler de neyse

Geri