0.9 tce Silkeleme Sorunu

BatuhanAlbayrak

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Öncelikle herkese merhabalar. Arkadaşlar aracım 2019 model 0.9 tce clio 4. Son zamanlarda 1.ve 2. Viteslerde sabit hızlarda gitmeye çalıştığımı sanki gaz kesiyormuşum gibi araba sürekli ileri atılım yapıyormuş gibi silkeleme yapıyor. 3-4-5. Viteslerde böyle bir sorun mevcut değil. Sadece 1-2 de yapıyor. Mesela 15 km hızda sıkış trafikte sabit hızda ilerleyemiyorum. Sürekli debriyaja basma gereği duyuyorum. Hızlanırken herhangi bir silkeleme sorunu yaşamıyorum. Sadece kendi aracımda olan bir durum mu yoksa başka yaşayan arkadaşlar var mı merak ettiğimden sormak istedim. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Merhaba. Anladığım kadarıyla motor devri düştüğü için silkemele yapıyor. Eğer Motor devri ile ilgili bir durum değil ise gaza bastığınızda gaz yememe yada gaz kesme gibi bir durum yapıyorsa o sorun benim aracımda da zaman zaman oluyor. Genellikle de motor soğuk iken bunu yapıyor.

Öncelikle herkese merhabalar. Arkadaşlar aracım 2019 model 0.9 tce clio 4. Son zamanlarda 1.ve 2. Viteslerde sabit hızlarda gitmeye çalıştığımı sanki gaz kesiyormuşum gibi araba sürekli ileri atılım yapıyormuş gibi silkeleme yapıyor. 3-4-5. Viteslerde böyle bir sorun mevcut değil. Sadece 1-2 de yapıyor. Mesela 15 km hızda sıkış trafikte sabit hızda ilerleyemiyorum. Sürekli debriyaja basma gereği duyuyorum. Hızlanırken herhangi bir silkeleme sorunu yaşamıyorum. Sadece kendi aracımda olan bir durum mu yoksa başka yaşayan arkadaşlar var mı merak ettiğimden sormak istedim. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Araç kalkış esnasında aracı 2000 devirde kaldırmanız lazım aracı az gaz ile kaldırmaya çalışırsanız silkeleme olması gayet normal... 2. viteste ise... Aracı devrine gelmeden 2. vitese atarsanız yine silkeleme yapacaktır... Benzinli araçlarda 2500-3000 devir arası dizelde ise 2000-2500 devir arası vites değiştirilir yokuş yukarı çıkarken, yokuşun dikliğine göre bu devir artıyor

Geri