0.9 Clio Fren yapınca ses

Symurg1907

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar. 6 ay önce 2013 model 0.9 sw clio aldım ama fren yapınca gelen bir uğultu sesi var. Ses her fren yaptığımda olmuyor ve genellikle aracı biraz kullandıktan sonra oluyor. Sanki sol önden bir uğultu şeklinde hafif bir sürtme şeklinde geliyor ama arabanın frenlemesinde en ufak sorun yok. Sizce neden kaynaklanıyor olabilir?

Bu arada balataları kontrol ettim kalınlar ve bitme durumu yok. Kampanalar ile ilgili bişey olabilir mi acaba?

Bence fren ci baksa daha iyi olur.

disklerde bir eğilme yamulma veya sıcak soğuk olayı olabilir yani ince bir tabaka torna yapıyorlar düzeliyor bunu görmüştüm sanayide

disklerde bir eğilme yamulma veya sıcak soğuk olayı olabilir yani ince bir tabaka torna yapıyorlar düzeliyor bunu görmüştüm sanayide

Fren esnasında titreme vs yok. Disk eğilmesi olduğunu düşünmüyorum.

Merhaba arkadaşlar. 6 ay önce 2013 model 0.9 sw clio aldım ama fren yapınca gelen bir uğultu sesi var. Ses her fren yaptığımda olmuyor ve genellikle aracı biraz kullandıktan sonra oluyor. Sanki sol önden bir uğultu şeklinde hafif bir sürtme şeklinde geliyor ama arabanın frenlemesinde en ufak sorun yok. Sizce neden kaynaklanıyor olabilir?

Bu arada balataları kontrol ettim kalınlar ve bitme durumu yok. Kampanalar ile ilgili bişey olabilir mi acaba?

Frene basmayınca geliyorsa... Tekerlek Porya Bilyasını Göster bi ustaya reis

Frene basınca geliyor ses her zaman değil zaman çoğunda geliyor. Özellikle de araç durmak üzereyken.

Velhasıl bir frenciye götürdüm. Lastiği dökmeden balatalara baktı ve 'bazı balatalar ses yapar bişey yok' dedi gönderdi.

Şüphrlendiğim tek şey var o da bazı yan sanayi balataların üzerinde bulunan metal yerinden çıkıp disk'e sürtmeye başlayıp diski kesiyor. Aracı müsait zamanda kriko ile kaldırıp lastiği söküp bakacağım. En son çare balataları değiştirmek.

Keşke lastkleri söküp balataları gözle kontrol etseydi [emoji17]

Onu da ben yaptım geçenlerde fren hidroliği değiştirirken. Trw marka balatalar ve yeni sayılırlar.

merhabalar koku var mı pekı ? yanık kokusu gıbi yanı ılk surtunmede balata hem ses hemde koku yapıyor 300-400 km sonra bu durum düzeliyor ben çok çektim bir defa da uğultu yapan balataya denk gelmişim kanıtladık ve hemen geri verdik daha yumuşak ve ses yapmayan balata taktılar.

Hayır herhangi bir koku ya da problem yok. Tek sorun ses

Geri