Yurtdışıdan Yedek Parça Getirtme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Y_nokta_T
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Y_nokta_T

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhabalar. Uzun zamandır gtline gündüz ledi aradım ama turkiyede bulamadım. Fransada yaşayan bi arkadaşımdan istedim sağolsun buldu. hazır gönderi yapıcakken şu yeni cıkan clio ların led pure vision farlarından da istedim. fakat gümrüğe takılabileceğini söylediler.

varmıdır aranızda daha önce böyle bi işe kalkışmış olan ?

Nakliye kargo vs.. hariç olarak 75 EUR fatura bedeli ve üstü ayrıca 30 kg ve üstü gümrük vergisine tabidir bu sebeple bu tutarın üstü gümrüğe takılır.
Sakın mal bedelini fatura üzerinden düşük tutayım demeyin çünkü gümrüğe takılırsa ve fatura üzerinde yazan rakamla malzemenin ortalama piyasa fiyatı karşılaştırılır ve arada çok fark varsa o yıl için kara listeye alınırsın.
Onun dışında birden fazla aynı malzeme de ticari olabileceğinden dolayı takılma ihtimali vardır ama 2 çift farda sorun olacağını sanmıyorum.

Aynı yıl içinde 10 dan fazla (ufak tefek 5-10 uds lik alışverişleri görmezden gelebilirler) yurt dışı gümrüksüz alışveriş yapınca da listeye alınırsınız ve getirdiğin malzemeler takılmaya başlar.

Genel olarak bu şekilde ama hepsinden öte çok nadir olarak eşiyle kavga edip işe gelen bir gümrük memurun canı sıkılıp
gelen malzemelerden biri gözüne kestirip şunu kontrol edeyim bakayım deyip uygunsuz bir durumu varsa vergiye tabi
işlem yapma yetkisine de sahiptir.

Sonuçta 1 -2 çift gündüz farının gümrüğe takılma ihtimali neredeyse yok gibidir.

Ben aracimin tüm ampullerini çinden getirtttim. Gümrükte falan hic bir sorun olmadi.

hımm o zaman denemekte bi fayda var. araştırdım forumlarda ama bi çok çeşitli söylentiler var o yüzden bilemedim bende

Geri