Yurt Dışından ürün getirme hakkında bilgi istiyorum

*UfukASLAN

Ufuk ASLAN, T.C. Vatandaşı,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
ebaydan ürün almak çok avantajlı oluyor. tabi avantajı olduğu kadar dezavantajıda var. pahalı ürünlerde kar elde etmek mümkün ancak ucuz ürünlerde kardan çok zarar etme olasılığı artıyor en az 50 tl kargo parası yanı sıra gümrüğe takılma riskide var. birde karşı tarafla iyi iletişim kurmak gerekli. çocukluk arkadaşım ebaydan pc ürünleri alıp satıyor Türkiye de piyasaya çıkmamış ürünleri uygun fiyatlara alıp karlı bir şekilde satıyor. bu bir örnek. sonuçta ne alacağına bağlı. mesela ben amerikadaki jeep tarzı araçlarda kullanılan jantlara baktım durunca göbeğindeki pervane dönmeye devam eden türden jantlar kargo parası gümrüğü şusu busu derken astarı yüzünü geçti vazgeçtim :)

ebaydan ürün almak çok avantajlı oluyor. tabi avantajı olduğu kadar dezavantajıda var. pahalı ürünlerde kar elde etmek mümkün ancak ucuz ürünlerde kardan çok zarar etme olasılığı artıyor en az 50 tl kargo parası yanı sıra gümrüğe takılma riskide var. birde karşı tarafla iyi iletişim kurmak gerekli. çocukluk arkadaşım ebaydan pc ürünleri alıp satıyor Türkiye de piyasaya çıkmamış ürünleri uygun fiyatlara alıp karlı bir şekilde satıyor. bu bir örnek. sonuçta ne alacağına bağlı. mesela ben amerikadaki jeep tarzı araçlarda kullanılan jantlara baktım durunca göbeğindeki pervane dönmeye devam eden türden jantlar kargo parası gümrüğü şusu busu derken astarı yüzünü geçti vazgeçtim :)

Yorumunuz için teşekkür ederim .

75€ yada 100$ limiti var, üstü meblalar gümrüğe takılır ve artı %18 vergi ödersin.

HTC One X ile TT2 den...

aracımın bütün ampüllerini led yapmıştım. hepsinide e bayden temin etmiştim. tavsiyem alacağınız ürünleri tek bir kişiden seçmeye çalışınki kargo parası biraz daha düşsün. yoksa freeshipping (ücretsiz kargo) ürünlerini tercih etmenizde tercih edilebilir

gümrüklemeyle ilgili sorunlarınızı giderebilirim arkadaşlar kendim bizzat gümrükçüyüm . 'onur turan' abimizin açıkladığı gibi limitler 75 e 100 bunun üstündeki değerli eşyalarda gümrükten beyanname açılması ve bu beyannamenin takibinin yapılması lazım ve ödüceğiniz vergiler falan durum baya zorlasabılır. o yuzden 75 e altı ürün free shipping kargosuz olarak tercih ederseniz ptt kargoyla 15-20 gün içerisinde evinize kadar teslim ediliyor.

Geri