Yokus kalkis calisma prensibi

Selahaddim

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba. 2015 icon model 33bin km de fluence sahibi oldum. Ilk otomatik aracim. Bazi dikkatimi ceken sorun olup olmadigini anlayamadigim durumlarla karsilasiyorum. Yokus kalkis frene tam basincs devreye giriyor. 2 3 sn araci sabit tutuyor. Fakat gaza bastigim sirada cok hafif bir geri kacirma yapiyor. Bu bu sekildemi calisir, kardesimde focus var kacirma yapmadigini direk araci ileri gittigini soyledi.
Diger konu ise frenden ayagini cekip rolantidr gitmesi sirasindan normal hareket ediyor ivmesini aldigi sirada belli belirsiz bir silkeleme oluyor. Dikkat etmez isen anlamana imkan yok. Aynisi frene hafifce basmak suretiyle araci durdurmaya cok yakin anda oluyir. Sanki kavrama sirasindaki hareketler gibi geldi bunlar bana. Bu konularda bana yardimci olurmusunuz. Sizlerde arac davranisi nasil.

Dik bir rampa denk geldi. Yokis kalkis araci tuttu fakat gaza yuklenmeme ragmen yine kavrama yapana kadar arac biraz geri kacti. Rampaya gore kacma miktari degisiyor haliyle.

Aracınız normal çalışıyor. Siz ayağınızı frenden çektikten sonra bir kaç saniye gaza basana kadar fren basılı halde kalır. Siz gaza bastığınız anda hill-holder sistemi devreden çıkar ve arabayı serbest bırakır. Ancak araba kavrayana kadar çok az bir süre geçer. Eğer yokuş çok dikse bir miktar kaçırır. Bu fluenceler için normaldir. Bu süreyi kısaltmak için hill-holder sistemini kalibre ettirmeniz işe yarayabilir.

Tesekkur ederim. Bunu servise nasil soylemeliyim yani kalibre etme nasil bir islem. Babamin aracindan cok iyi biliyorum servis genelde gecistirme meyilinde adamlara is yaptirtmak zor cunku.

Merhaba. 2015 icon model 33bin km de fluence sahibi oldum. Ilk otomatik aracim. Bazi dikkatimi ceken sorun olup olmadigini anlayamadigim durumlarla karsilasiyorum. Yokus kalkis frene tam basincs devreye giriyor. 2 3 sn araci sabit tutuyor. Fakat gaza bastigim sirada cok hafif bir geri kacirma yapiyor. Bu bu sekildemi calisir, kardesimde focus var kacirma yapmadigini direk araci ileri gittigini soyledi.
Diger konu ise frenden ayagini cekip rolantidr gitmesi sirasindan normal hareket ediyor ivmesini aldigi sirada belli belirsiz bir silkeleme oluyor. Dikkat etmez isen anlamana imkan yok. Aynisi frene hafifce basmak suretiyle araci durdurmaya cok yakin anda oluyir. Sanki kavrama sirasindaki hareketler gibi geldi bunlar bana. Bu konularda bana yardimci olurmusunuz. Sizlerde arac davranisi nasil.

Bahsi gecen playlar bende de mevcut 2014 edc var. Servis silkelemenin normal oldugunu soyledi ama hic normal bi olay degil yeni yeni yapmaya basldi. Yokus kalkis icin bi sey diyemem. Bende daha once captur vardi onda milim kacirmazdi ama fluence bir miktar geri kaydiriyor. Kisa bi an ama dik yokusta gaza bastiginiz an durmanizi gerektiren bi olay olsa o ara ayaginizi frenden cekip hizlanmak icin gaza yoneltiyorsunuz durmaniz gerekiyor ve tekrar frene donuyorsunuz totalde iki saniye boaluk var. Bu egimi yuksek olan yokusta ciddi sikinti heleki arkada arac varsa. Bazi markalarda hill hold gaza basildiktan bi kac milisaniye sonra birakiyor ve kayma yasanmiyor.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geri