Merhaba arkadaşlar. Bir hafta kadar önce 2. el bir Megane3 almak istedim. Araç İstanbul Avrupa yakasındaydı ben de Anadolu yakasında oturuyorum. Üstelik mevcut arabamı satmışım. Neyse, araç sahibiyle prensipte anlaştık ancak sıra arabanın ekspertiz işine gelince sorunlar başladı. Araba orada olduğu için Avrupa yakasındaki yetkili servisten ekspertiz için randevu almak istedim aldığım fiyat karşısında küçük dilimi yutacaktım. 470 TL+ KDV.= 555 TL. Zaten yapan yetkili servis de pek yok piyasada. Ben arabada pazarlıkla 250 TL indirecem diye alnımın damarı çatlıyor, sadece ekspertiz ücreti 555.-TL. Bir de buradan oraya git gel olayı. Tabi bu durumda satıcıdan rica ettim Anadolu yakasında tanıdık başka bir servisten özel bir ücret aldığımı belirttim ancak o da ortada kesin bir satış ve malum İstanbul trafiği nedeniyle kesin gelirim diyemedi ve sonuçta bizim alım işi yattı. Daha sonra Bursa'da aradığım gibi bir model bulup onu aldım. Verdiğim özel ekspertiz ücreti 80 TL idi. Bursa'da zaten standartmış bu fiyat.
Şimdi diyeceksiniz ki, yetkili servisin yaptığı ekspertiz ile bir olur mu. Evet sanırım bence de olmaz. Zaten bu nedenle ilk etapta yetkili servis istedim. (Hatta arabayı İstanbul'a getirince içimi tam rahatlatmak için tanıdık yetkili serviste bir kez daha ekspertize soktum.) Evet bu iş için elemanlar zaman harcıyor, bilgi ve tecrübelerini sunuyor. Tamam bunda da yerden göğe haklısınız. Elbette bu işin bir bedeli olacak. Ancak bu fiyat sizce de astronomik değil mi? 150 TL olsa hadi 250 TL bile olsa anlarım. Ama 555 TL! Bu durum Renault sahiplerine araçlarını satarken veya 2.el araç almak isteyenler için büyük bir sorun. Zaten dediğim gibi pek çok yetkili servis hiç yapmıyor bile. Bence Mais'in bu konuya bir el atması lazım.
İyi forumlar dilerim.
Şimdi diyeceksiniz ki, yetkili servisin yaptığı ekspertiz ile bir olur mu. Evet sanırım bence de olmaz. Zaten bu nedenle ilk etapta yetkili servis istedim. (Hatta arabayı İstanbul'a getirince içimi tam rahatlatmak için tanıdık yetkili serviste bir kez daha ekspertize soktum.) Evet bu iş için elemanlar zaman harcıyor, bilgi ve tecrübelerini sunuyor. Tamam bunda da yerden göğe haklısınız. Elbette bu işin bir bedeli olacak. Ancak bu fiyat sizce de astronomik değil mi? 150 TL olsa hadi 250 TL bile olsa anlarım. Ama 555 TL! Bu durum Renault sahiplerine araçlarını satarken veya 2.el araç almak isteyenler için büyük bir sorun. Zaten dediğim gibi pek çok yetkili servis hiç yapmıyor bile. Bence Mais'in bu konuya bir el atması lazım.
İyi forumlar dilerim.
Son düzenleme: