Yetkili Servis ve Özel Servis Farkı ?

muzikadami

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba,
aracımı yeni aldım, daha önceden opel marka aracım vardı opel ustasıydı.
Şimdi yeni aldığım araçta ufak tefek şeyler var, şimdi reno asf gibi büyük kurumsal bir firmaya gitmek mantıklı değil tabi ( pahalı olması açısından )
birde semtlerde yetkili servisler oluyor, onlarda pahalı mı ?
Çünkü daha önce duyduğum özel servis ile böyle semtlerdeki yetkili servisler arasında fiyat farkı olmuyormuş. Eğer öyleyse yetkili servis daha mantıklı tabi.ama bir yandan da hep söylenir yetkili servisler ufak bir kabloda sıkıntı varsa kablo yerine komlpe cihazı değiştirir gereksiz yere vs denir.

Anadolu yakasında oturuyorum, pendik maltepe kartal vs bir çok böyle yetkili servis var. Tespit ücreti vs alıyorlar mı acaba ?

Şu an aracı hareket çubuğunun biraz fazla geçtiğini farkettim, suyuna baktım sorun yok.
onun için gitmek istiyorum ama özel servis mi, yetkili servis mi karar veremedim.
Görüşlerinizi rica ediyorum.

Teşekkürler

Merhaba,
aracımı yeni aldım, daha önceden opel marka aracım vardı opel ustasıydı.
Şimdi yeni aldığım araçta ufak tefek şeyler var, şimdi reno asf gibi büyük kurumsal bir firmaya gitmek mantıklı değil tabi ( pahalı olması açısından )
birde semtlerde yetkili servisler oluyor, onlarda pahalı mı ?
Çünkü daha önce duyduğum özel servis ile böyle semtlerdeki yetkili servisler arasında fiyat farkı olmuyormuş. Eğer öyleyse yetkili servis daha mantıklı tabi.ama bir yandan da hep söylenir yetkili servisler ufak bir kabloda sıkıntı varsa kablo yerine komlpe cihazı değiştirir gereksiz yere vs denir.

Anadolu yakasında oturuyorum, pendik maltepe kartal vs bir çok böyle yetkili servis var. Tespit ücreti vs alıyorlar mı acaba ?

Şu an aracı hareket çubuğunun biraz fazla geçtiğini farkettim, suyuna baktım sorun yok.
onun için gitmek istiyorum ama özel servis mi, yetkili servis mi karar veremedim.
Görüşlerinizi rica ediyorum.

Teşekkürler

Ozel servis ile yetkili servis arasinda fiyat farki mutlaka oluyor. Tercihinize kalmis tabi ozel veya yetkili servise gitmek. Buradaki ayrim su hangisi olursa olsun mutlaka isinin ehli usta ile is yapmalisiniz. Yetkili servislerin musteriye ve araca yaklasimi servisten servise fark gosteriyor. Bu durum ozel servis icin de gecerli. Fakat olayin kirilma noktasi su; oncelikle aacinizin garantisi varsa mutlaka yetkili servis. Garantisi bitmis aracin bakimlari duzenli olarak yetkili serviste yapiirsa aracin garantisi bitmis olsa dahi “iyi niyet garantisi” ( siz aracinizin garantisi bitmesine ragmen bakimlari duzenli olarak yetkili serviste yaptirmaya devam ederseniz garanti harici islemlerde, degisecek parcalarda, arizalanan parcalarda parca ve isciligin durumuna gore renault sadece parca ucretinin %40 ila 80 oraninda indirim yapiyor buna da iyi niyet garantisi deniyor ) kapsaminda ozel servisten alamayacaginiz ucretlerde aracinizin yuksek maliyetli parcalarini yaptirabilirsiniz. Ozel serviste bakima basladiginiz anda bu hakkiniz ortadan kalkiyor. Dolayisi ile ornegin ieride olusabilecek bir sanziman arizasi ile karsi karsiya kaldiginizda aracinizin iyi niyet garantisi devam ediyorsa bu parcanin fiyati atiyorum 20.000 lira iken bunun orani renaultta % 40 ise 8.000 lirasini yine %80 ise 16.000 lirasini renault fabrikadan karsiliyor. Ama siz aracin bakimlarini disarida yaptirdiginiz taktirde bu tutarin tamamini odersiniz. Vermis oldugum kriter ornek olup daha dusuk maliyetli parcalar icinde gecerlidir kisacasi serviste yaptiracaginiz her islem %40~80 oraninda indirimli olur. Bu durum sadece fabirkasyon kusurlu oarcalari degil sizin ornegin bilerek hasar vermenizi de kapsar. Renault icin onemli olan sizin servise duzenli gitmenizdir. Ayrica yapilan her turlu isleme ait parcanin garantisi yine renault tarafindan verilmekte olup olasi bir ariza durumunda herhangi bir bedel odemeden oarcanin garanti suresince olusabilecek arizalari giderir. Ustelik ayni servise gitmeksizin tum islemlerin her birini farkli yetkili servislerde yaptirabilirsiniz. Dolayisi ile ozel servislerde bu tip imkanlar soz konusu olmamakla beraber ustalar genelde takilan parcanin saglam arizanin baska parcadan kaynaklandigini soylerek kendi hatalarini da size mal edebilirler.

Bu noktadan sonra karar tamamen kullaniciya ait olup ister yetkili ister ozel servis oncelikle tanidiginiz durust esnaf ile is yapin.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhaba Tekrar,
Öncelikle fikirleriniz için teşekkür ederim. Bu kısmını pek düşünmemiştim.
Benim aracı yeni almam ve daha önceki kullanıcının yetkili serviste son işlemleri yaptırmaması bu konuda bir sıkıntı çıkartabilir o halde.
Araç tabi garantisi yok, ben alalı 1 hafta oldu, yetkili servisten şaşe den baktırdım bir önceki sahibi yetkili serviste yaptırmış işlemleri o yüzden sevindim.
Ama benim aldığım arkadaş özel serviste yaptırmış işlemlerini.
Aracın yağ bakımına 10 bin km var , triger yeni değişmiş en az 80 bin km daha kullanırsın dedi satan arkadaş.
Şu an işte tek sıkıntı hararet çubuğu yarıda değilde biraz yüksek kırmızıya yakın, suyunu kontrol ettim eksiltme yok , bu yüzden yetkili servis mi özel servis mi karar veremedim.
Bir yandan düşünüyorum tespit ücreti en az 200 TL olur yetkili serviste, özel serviste ise böyle bedeller olmuyor, belki ısı müşürü belki termostat kaynaklı bir sorun ama yetkili servis parça anlamında özel servise göre baya farklı olabilir sanırım.
Birde şu var halk arasında garantisi yoksa gereksiz yere yetkili servise sakın gitme , gidilmez boşuna şişirme masraf çıkartırlar en ufak şeyde tamir etmek yerine parça değişimi derler vs.
Bu yüzden de işte aracı yeni almışken hafta sonuna kadar karar verip aracı göstermek istiyorum.

Merhaba Tekrar,
Öncelikle fikirleriniz için teşekkür ederim. Bu kısmını pek düşünmemiştim.
Benim aracı yeni almam ve daha önceki kullanıcının yetkili serviste son işlemleri yaptırmaması bu konuda bir sıkıntı çıkartabilir o halde.
Araç tabi garantisi yok, ben alalı 1 hafta oldu, yetkili servisten şaşe den baktırdım bir önceki sahibi yetkili serviste yaptırmış işlemleri o yüzden sevindim.
Ama benim aldığım arkadaş özel serviste yaptırmış işlemlerini.
Aracın yağ bakımına 10 bin km var , triger yeni değişmiş en az 80 bin km daha kullanırsın dedi satan arkadaş.
Şu an işte tek sıkıntı hararet çubuğu yarıda değilde biraz yüksek kırmızıya yakın, suyunu kontrol ettim eksiltme yok , bu yüzden yetkili servis mi özel servis mi karar veremedim.
Bir yandan düşünüyorum tespit ücreti en az 200 TL olur yetkili serviste, özel serviste ise böyle bedeller olmuyor, belki ısı müşürü belki termostat kaynaklı bir sorun ama yetkili servis parça anlamında özel servise göre baya farklı olabilir sanırım.
Birde şu var halk arasında garantisi yoksa gereksiz yere yetkili servise sakın gitme , gidilmez boşuna şişirme masraf çıkartırlar en ufak şeyde tamir etmek yerine parça değişimi derler vs.
Bu yüzden de işte aracı yeni almışken hafta sonuna kadar karar verip aracı göstermek istiyorum.

Benim aracim da yetkili servis bakimli. Garanti bittikten sonra 3 bakimi da yetkili de yapildi hatta agir dedigimiz bakimda yetkili de yapildi. Bana artisi su oldu cakmaklik isigi yanmiyordu komple set degisiyormus ve maliyeti 500 lirayi buluyordu bu islem bakimlar serviste yapildigindan ucretsiz yapildi. Yine koltugun alt ve ust iskeleti degisti bu da garantiden sonra yapildi ve iki parca koltuk iskeletinin her biri 1900 tl idi ve bunlara da para odemedim. Karar sizin tabi yetkili servis babamin oglu degil ama gercekler de ortada.

Benim aracim da yetkili servis bakimli. Garanti bittikten sonra 3 bakimi da yetkili de yapildi hatta agir dedigimiz bakimda yetkili de yapildi. Bana artisi su oldu cakmaklik isigi yanmiyordu komple set degisiyormus ve maliyeti 500 lirayi buluyordu bu islem bakimlar serviste yapildigindan ucretsiz yapildi. Yine koltugun alt ve ust iskeleti degisti bu da garantiden sonra yapildi ve iki parca koltuk iskeletinin her biri 1900 tl idi ve bunlara da para odemedim. Karar sizin tabi yetkili servis babamin oglu degil ama gercekler de ortada.

Hocam sizin mesaj kutunuz dolmuş, haberiniz olsun :)

Kesinlikle yetkili servis. Piyasaya göre elbet birazdaha pahalı ama sonrası için deger bence. Fluance aracımın 80.000 bakımı var. Özel servisler 1.000-1.200 Lira civarı fiyat çekti. Dedim mains orjinal fitlreler triger vs dedim adam bana ”abi orjinal desem yalan olur, poşeti mains ama orjinal degil” dedi. Yetkili serviste 1.900 civarı tutar dediler artı iyi niyet garantisi devam eder şansıman vs diye. Kesinlikle yetkili servise gidin en azından orjinalmi şüpesi oluşmaz aklınızda. Hele hele triger gibi agır bakımı gelmişse hiç düşünmeyin derim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geri