Yaşadığımız bir Olay Hakkında

burakkorull

Kayıtlı Üye
35-İzmir
Merhaba dostlar

Geçen hafta çarşamba günü Shell benzinlikten takviye olsun diye 50 tl yakıt aldım kart üzerinde değildi asla bırakmam. bir baktım ibre oynamadı hemen gittim sordum ve klasik cevap clio araçların kronik sıkıntısı ve şamandıra takılı kalmıştır peki dedim tamam dedim ve devam ettim. yakınım olan özel servisi aradım ve akü kutup başını sök tak düzelir dedi ve yaptım üzerine yakıt aldım düzeldi buraya kadar sorun yok oldu.
.
Asıl Mesele
.
Renault genel merkezi aradım ve şikayetimi ilettim sürekli böyle takılı kalıyor neden diye hemen kayıt açtılar ve aradılar servise yönlendirdiler İzmir Mais Bornova Aradı
Anlattım durumu ve Cevap şu Aracı alırız 2 gün yatar ve Arıza tespit cihazına bağlarız 500 Lira + KDV sonra aynı yerde yaptırırsak işçilik ve malzeme parası alırız eğer arızayı öğrenir burada yaptırmaz iseniz gene aynı 500 +KDV alırız dediler. Bu arada farlarım 2017 yılında garantiden değişti sararma harelenme ve çizikten ötürü kabul etti bursa yenisini yolladı ve değiştirdiler ve yıl 2021 aynısı olmaya başladı ve garanti olmadığı için sağ far 1000 sol far 1000 lira + KDV değitiririz dedi. vay bee
.
Yani Kısacası Aracın yatması ayrı dert Arıza Tespit için alınan yüksek rakamlar ayrı dert daha neler göreceğiz bakalım....

ClioİleYollarda
Olmaya devam Keyifli sürüşler

Merhaba, bu durum benim kullandığım ve gördüğüm Renault araçlarının hepsinde mevcut, bu bir arıza değil elektrik kesilmediği için beyin okuyamıyormuş bazen, sigorta kutusundaki sigortayı sök tak yaptığınızda düzeliyor, akü kutup başını söküp takmanızı pek tavsiye etmem malum araçlar beyinli ufak bir kısa devrede arıza veriyor örneğin; (antipatinaj devrede) gibi.

evet haklısınız ilk sorun da sigorta panelini söküp takmıştım sonra geçen hafta ise akü söktüm taktım ama bir daha olursa asla dokunmam aküye.

Aman abi aküye dokunmayın. Benim clio’dan ablamın peugeot’ya takviye yapalım derken benim araç motor hasar riski uyarısı verdi, beyni karıştı, elektrik sisteminde sorunlar oluştu bir kaç binlik olduk.

arac kam km de? ve kac km ye kadar servis bakımlı? bunlar iyi niyet garantisini etkiler

araç 114 binde garanti boyunca sürekli servis bakımlı idi sonra artık özel servis bakımlı oldu şimdilik sorun yok şamadıramız sağlam :) öpülecektik 500 lira durduk yere

araç 114 binde garanti boyunca sürekli servis bakımlı idi sonra artık özel servis bakımlı oldu şimdilik sorun yok şamadıramız sağlam :) öpülecektik 500 lira durduk yere

Bu problem gösterge tablosuna reset atılarak da çözülüyor. Dtt4all programı ile araca bağlanıp yapabilirsiniz. Araçta şamandıra yok zaten. Seviye sensörü var.

O programı kullanmak zor mu ? ya da en kolay nasıl kullanılabilir pc üzerinden neleri kurmak gerekiyor ?

Son düzenleme:
İlla bilgisayara da ihtiyaç yok. Android telefon üzerinden de yapabilirisiniz. "ECU Tweaker" programı ile.

Geri