Yardımlarınızı bekliyorum.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alp2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alp2

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Herkese merhabalar;

Bir kaç gün önce 2004 model otomatik vites Scenic II Dynamic BVA model araç satın aldım. Araçla yaklaşık 15 km yol yaptıktan sonra sol taraftan (ı s ı l ık çalar gibi) kesikli sesler gelmeye başlıyor (rüzgar sesi değil). Düşük hızda, yüksek hızda, frenleme esnasında, hızlanma esnasında, dönerken... kısacası bu kesik kesik farklı uzunluklarda duyduğum ses yakalaşık 15 km yol yaptıktan sonra sürekli geliyor ve beni çok rahatsız ediyor. Böyle bir sorunla karşılaşan arkadaş/arkadaşlar oldu mu? Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Ayrıca LPG li araç ancak hatrı sayılır derecede benzin tüketmekte ne yapmalıyım. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Scenic almakla iyi mi yaptım, bilemiyorum.

Ön fren balatanız bitmiş olabilir, diskte de eğrilik var ise kaliperde anormal çalışma ve bahsettiğiniz kesik sese neden olur. Ön tekerleklerin sökülüp, fren balatalarının sökülerek durumlarının kontrol edilmesi, mümkünse bir komparatör bağlanarak disk eğriliğinin kotrolü ile kaliper pimlerinin çalışmasını kontrol ettirmenizde yarar var.
not: Tekerlek ve balataları ısrarla söktürüp kontrol ettirin. Aksi halde yanıltacaktır. Yakıt tüketimi için tamircinizle konuşup ilk iş motor teste girmesini sağlayın. Derdi orada çıkar zaten (buji ve hava filtresinin yenisi ile değiştirilmesi sorununuzu hafifletebilir veya çözebilir, yine de gereksiz masraf yapmayın).