Yardım

MeganeSever

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar megane 2 1.6 16v aracım ile ilgili birkaç soru soracağım size

-Motor Kaputunun altında yalıtım yok çıplak şekilde ortada. İnternette kendi kaputun şekline göre yalıtım malzemesi satıyorlar ama o fiyata değer mi değmez mi bilemediğim için kaputun şekline göre bir şeyler yapabilmemiz mümkün mü?

-2-3 Sene öncesinde de ''Gaz Emisyonunu Kontrolettir'' diye Hava kirliliği önleme sistemi ışığı yani birçok kişinin tabiri ile Motor ışığı ile birlikte yanmıştı ve sonra kendi kendine sönüp gitmişti. Dün Benzin ve Lpg aldıktan sonra ışığı tekrar yaktı yakıt farkından dolayı yakmış olabilirmi?

-Megane 2 aracım için bir obd 2 bağlantısı almak istiyorum iste arızalara bakabilmek, arızaları silebilmek, motorun çalışırkenki durumunu görüntüleyebileceğim vs gibi işlere yarayan bir obd 2 cihazı veya bilgisayara bağlayabileceğim bir obd 2 kablosu renault canclip uygulamasına bağlanabileceğim bir obd2 uyumlu kablo veya içinde kendi programının cd si ile gelen bir obd 2 aygıtı arıyorum uygun fiyatlı çok pahalı olmayan ama işe yarar birşey önerirmisiniz?

Yardım edecek birisi yokmu???

Yardım edecek birisi yokmu???

OBD cihazları ne hikmetse megane 2'lerde çalışmıyor. Sanırım ECU'nun özel şifresi var. Başka bir açıklaması yok. Aldığım cihaz sadece basit birkaç bilgi gösteriyor. Onun dışında boş.
56TL'ye satılan kaput keçesi var. Denemedim ama kaputa uygunsa bedavadan biraz pahalı. Uydurma şeylerle uğraşmaya değmez. Astarı yüzünden pahalı olur.
http://urun.n11.com/oem-yedek-parca...dhnbyCdwAUlQj1rRtQBoCgEwQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
Gaz emisyonu arızası hakkında bilgim yok. Aklıma ilk oksijen sensörü ve katalizör geliyor.

Geri