Yardim ve bilgilerinizi bekliyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan H.BASRİ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

H.BASRİ

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar;

ben hasan basri bende 2007 model 1.5dci aracim var kilometresi (112.000) de aracimla iki hafta önce yolda giderken ekranda enjektör arizasi yazdi ve aracim stop etti. Marşa bastim çalişti bi süre sonra bunu sürekli yapti ve sanayiye götürdüm pompa dediler değiştirdim enjektörler dediler değiştirdim beyin dediler değiştirdim ama ariza birtürlü giderilemedi en son olarakta motor elektrik aksami dediler artik cildirmak üzereyim bana yardimci olursaniz sevinirim sanayi de artik kimse birşey yapamiyor elimizden başka birşey gelmiyor diyorlar servise götürmem gerekiyormuş bana yardimci olun aracim 2 haftadir sanayide sürünüyor :)

ilginiz için teşekkürler

Servise gitseydiniz ilk başta daha kolay olacakmış. Sanayide hiç bir seyden anlamayan soygunculara denk gelmemek lazim. Enjektor pompa vs denen şeyler 3-4 bine kadar çıkar fiyatları.
Degistirmediginiz (araçta common rail varsa) bir tek pcv kalmış sanırım. Cok ince gozenekli yapısı kolayca tikanabilmekte ve ray basincini kontrol edememektedir. Araç düşük güç yüksek devirde bu koşula ulaşır.

benim ne yapmam gerek bana yardimci olurmusun aracim 3 haftadir sanayide yatiyor servise götürdüm motor elektrik aksami değişmesi gerekiyor dediler onuda değiştirdim yine yok yine yok :(

Elektrik aksamini servis mi degistirdi? Yaptiklari degisiklik sonrasi arac calismiyorsa para odememeniz gerekirdi

Hayir servis değiştirmedi servis bana onu değiştiricem ama ondan olmama ihtimalide var dedi bende değiştirmedim kendi ustama değiştirttim aracim hararat orta ya gelince enjeksiyon arizaci yaziyor stop ediyor kontak acik kaliyor hemen çaliştirmaya start a basinca calişmiyor kontagi kapatip 30 sn bekledikten sonra çalişiyor çileden çikicam istanbul ümraniye sanayide hemen hemen herkes arabayi gördü böyle bir ariza görmedik diyolar benzin döküp yakicam arabayi azkaldi :(

Iste onu diyorum biye ısrarla usta dediginiz adama gidiyorsunuz hala. Servise gitsenize. Belli ki su an gittiginiz kişi su an ne yaptığını bilmiyor

serviste bilmiyorki cihaza bağladi deyin dedi beynini değişti yine olmadi sonra motor elektrik kablolari dedi ondan da olmaya bilir dedi serviste birşey bilmiyorki

Siz serviste teşhisi koydurup sanayi de yaptirnaya çalışıyorsunuz. Servisin çok yorum yapmaması normal

2001 model 1.5 dci clio vardı arkadaşımda kut kut diye sanki piston vuruyor gibi ses vardı sanayide binbir türlü senaryo yazıldı senteden tut enjektör işemesi mi ne enson dediler üst kapağın açılması lazım arkadaş servise götürdü cihaza bağladılar dediğine göre enjektör yanlış okuduğu için arıza kaydı gönderiyormuş beyne oda sıralamayı şasırıyormuş arıza kaydını sildiler sıkıntı kalmamış bende ehil bir servise git

Geri