yardım debriyaj takılı kalıyor...

06kaandar

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
iyi akşamlar arkadaşlar aracım 98 model 1.6 rte k7m motor. son zamanlarda aracımda yüksek hızlarda giderken debriyaja basıp vites küçülteceğim zaman debriyajdan çat diye bir ses geliyor ayağım boşa çıkmış gibi oluyor. sanki debriyaj basılı kalmış gibi oluyor ve arası çok kısalıyor sonrasında ise yavaş yavaş boşluk doluyor ve eski seviyesine geliyor. sorun teldemi yoksa baskının ömrümü bitti acaba? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Ayni şey bende oluyordu (1-2 hafta kullandim öle) sonra bir gün debriyaj yayi koptu 5 tllik yay için ustayi kaldiğim yere çağirdim 70 tl verdim sen debriyajin yayina bi baktir mağdur olma

Ayni şey bende oluyordu (1-2 hafta kullandim öle) sonra bir gün debriyaj yayi koptu 5 tllik yay için ustayi kaldiğim yere çağirdim 70 tl verdim sen debriyajin yayina bi baktir mağdur olma

teşekkürler yayı söküp bi kontrol ediyim deforme var mı diye... dün şanzıman girişinde telin girdiği kısmı kontrol ettiğimde lastik bir körük var oda bayağı deforme olmuş onada bi bakıyım yayda sıkıntı yoksa muhtemel ordan yapıyordur...

CIR cır bozulmuş bende çok eskiden olmuştu 3 kuruşa halletmiştik .......

sorunu çözüme kavuşturmuştum ama yazmayı unutmuşuz :) sorun hiç beklemediğim bişeyden çıktı debriyaj telinin şanzıman kısmındaki yerde bulunan tarafında koni biçiminde demir bir ağırlık var bu parça hava hortumuna çok yakın olması sebebiyle her basıp çekmede buraya hava hortumuna yer yapmış bu nedenle debriyaja basınca demir parça orda takılı kaldığı için bu sorunu yaşatıyormuş Allahtan hava hortumunu delmemiş cırt kelepçe ile hortumu 1 2 cm geri alınca sorun çözüldü...

sorunu çözüme kavuşturmuştum ama yazmayı unutmuşuz :) sorun hiç beklemediğim bişeyden çıktı debriyaj telinin şanzıman kısmındaki yerde bulunan tarafında koni biçiminde demir bir ağırlık var bu parça hava hortumuna çok yakın olması sebebiyle her basıp çekmede buraya hava hortumuna yer yapmış bu nedenle debriyaja basınca demir parça orda takılı kaldığı için bu sorunu yaşatıyormuş Allahtan hava hortumunu delmemiş cırt kelepçe ile hortumu 1 2 cm geri alınca sorun çözüldü...
Geçmiş olsun.

Geri