Yani Özetle Diyorlarki Eyy Vatandaş Biz Seni Kek Gibi Soyuyoruz........

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ROADFOX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ROADFOX

Kerem SAYARI, T.C. Vatandaşı,
Başkan
Bilgi Girilmemiş
Dün konusunu açmıştım hani şu ruhsatta EKSİK şasi no yazılmasıyla ilgili.Bugün gittim sakinn sakin dedimki eyy yetkili sen bana niye ruhsatta şasi no'ma düzeltte gel eksik yazılmış diyorsun ayrıca 2 sene önce AYNI şasi numarasına tama bu doğrudur diye mühürünü basmışsın e 2 sene sonramı yanlış oldu bu şasi numarası sen kendi kendinimi yalanlıyorsun be muhterem insan dedim.

Muhterem yetkilide aynen şunu dedi HAKLISIN.Arzu ederseniz tamam ben olduğu gibi bu şekliyle onaylarım sıkıntı yok.Ama muayeneye girdiğinizde tekrar geri gönderecekler size 2 ayrı iş çıkacak nasıl arzu ederseniz öyle yapayım.Ya dedim eyvallah düzeltelimde benim burada vatandaş olarak ne suçum var?

Onada HAKLISINIZ dedi görevli memur yazarken hata yapıyor aracın modeli üretim yılı özellikleri v.s olması gereken rakkamları yazmıyor direk şasi noyu yazıyor.E diyorum bu geçen sene eksik olarak gözükmüyorduda bu senemi sıkıntı oldu size?Yazı gelmiş artık eksik ne varsa hatalı olarak geri döndürün!!!İyide bunu yazan benmiyimde parasını ben ödüyorum hatayı kim yaptıysa o çeksin cezasını.Gülüyor abi hala Türkiyedeyiz bi uyansana yaa artık der gibi........

Eyvallah deyip çıkarken bir dertli vatandaş kulak misafiri olmuş o geldi yanıma ohooo sen şanslısın ya diyor adam bununda k.g hatalı yazılmış adam dünya formaliteyle uğraşıyor birde parasını ödüyor devletimin memurunun HATASINI düzeltebilmek adına.Sonrasında nette biraz araştırdım konuyu ben hakikaten şanslıyım ya neleri var bu EKSİK yazmada yada harf rakkam hatalarından dolayı binlerce vatandaş mağdur durumda.Neymiş memur eksik-yanlış yazmış vede bu duruma VATANDAŞIM gık'ını çıkartmıyor eşşek gibi ödüyor parayı............ne diyeyim mantığınızadaaa uygulamanızadaa
:pislik:pislik:pislik:pislik:pislik:pislik

Burası Türkiye, alışman lazım... :)

Ne dedim sana, eninde sonunda birsey bulurlar.... ;) yeter ki para almak istesin!!

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gecen muayenede nasil geçmiş o zaman. Mahkemeye gitmelisin abi ugrasmalisin bence.

al işte buyur bak sanki daha önce uzaylılar yazdı bunu saçmalığında ötesinde rezillik..............:pislik

Araç muayeneden tam not almasına rağmen ruhsatta şasi numarası bir rakam dahi eksik olsa ağır kusurlu sayılıyor ve muayenesi yapılmıyor. Türkiye'de trafikte seyreden araçların bir bölümünde şasi numarası emniyet tarafından ruhsata 17 rakam yerine 7 rakam olarak yazılmış durumda. Sürücüler bu eksikliği gidermek için muayene parasına ek olarak 150 liraya yakın masraf yapmak zorunda kalıyor. Söz konusu uygulamalar sürücülerle istasyon görevlileri arasında tartışmalara hatta yumruklaşmalara varan kavgalara bile sebep oluyor.

Yeni sistemle ilgili gelen şikâyetleri yerinde incelemek için TÜVTURK'ün İstanbul'da açtığı istasyonda bir aracın muayenesi sırasında yaşananlar, araç sahiplerinin yaşadıkları zorluğu gözler önüne serdi. İlkyardım çantası, arka koltukta emniyet kemeri olup olmadığı gibi genel kontroller yapıldıktan sonra istasyon görevlileri aracı sadece yetkili kişilerin girebildiği kapalı ve geniş muayene salonuna alıyor. Tamamen bilgisayarlı cihazlarla donatılan büyük alanda lastik ve fren gibi en önemli ekipmanlar ölçüm cihazlarıyla inceleniyor. Yaklaşık yarım saat süren incelemenin ardından araç, kapalı alandan dışarı çıkarılıyor. Muayene raporuyla birlikte gelen görevli, aracın teknik kontrollerden başarıyla geçtiğini herhangi bir kusurunun olmadığını ancak 17 rakamdan oluşan şasi numarasının ruhsata 7 rakam yazıldığı için ağır kusurlu, motor numarası okunamadığı için ise hafif kusurlu sayıldığını belirterek, muayeneden geçilemediğini söylüyor. Aracın ruhsatı her sürücü gibi trafik tescil şubesinden alındığı anlatılsa da görevli "Kurallar böyle. Sizin gibi şikâyet eden çok kimse var ama yapacağımız bir şey yok." diyor.

Geçmiş olsun. Güler tabi, hangimiz hakkımızı arıyoruz ki. Uğraşırım derseniz ben sıralayım;

1) Bu şekilde muayeneye girip ağır kusurlu olarak evrağınızı elinize alacaksınız. Aslı daima sizde kalsın fotokopisini çekin. Birde ruhsatınızın hem şasi nosunun göründüğü yeri hemde önceki sene muayeneden geçtiğini gösterir kısmın fotokopisini çekin.
2) Sonra dilekçeye ruhsatın fotokopilerini ekleyerek;

......... Emniyet Müdürlüğü 'ne ( veya hangi kurumsa )

...... plakalı aracımın ruhsatının şasi numarasının kurumunuz tarafından .......tarihinde hatalı olarak ruhsata işlenmesinden dolayı mağduriyet yaşamaktayım. Mağduriyetimin giderilmesi için tarafımdan ruhsatın düzeltilmesi adına 150tl ücret istenmektedir. Kurumunuzca yapılan hatadan dolayı söz konusu işlemlerin yapılarak mağduriyetimin giderilmesini ve 4982 sayılı bilgi edinme hakkı kanununa göre ikametgah adresime yazılı olarak bilgi verilmesini arz ederim, şeklinde bir dilekçeyle talepde bulunun. Evrağı özellikle elden teslim edin ve evrak kayıt numarası alın.

3) Gelecek cevapta muhtemelen ücret ödenmeden düzeltemeyeceklerini söyleyeceklerdir veya 150 TL yi yatırdığınız takdirde işlemleriniz yapılacaktır gibi hoşunuza gitmeyecek bir cevap alacaksınız. Gelecek olan dilekçeyi saklayın. 150 tl yi ödeyin ve ruhsatı düzelttirin. Makbuzları ve deiğer evrakları mutlaka saklayın.

4) Muayeneye girin sıkıntısız çıkın ve doğru mahkemeye gidin.

657 sayılı devlet memurları kanununun 13. maddesine göre hatayı yapan memuru değil kurumu olayları açıkca anlatarak mahkemeye verin.

Mahkeme zaten sizden alınan haksız ücreti ve mahkeme masraflarıda dahil kuruma o parayı ödetir. Kurum amiride hatayı yapan memurdan onu alır aksi haldi kamuyu zarara uğratmış olur.

Uğraşırsanız kazanırsınız. Ama bizim çok saygılı bazı memurlarımız (hepsini demiyorum bende memurum ben iyilerindenim hehe ) ne yapıyor, misal, fahri müfettiş tanıdığı oluyor yayaya yol vermedin kemer takılı değil diye ceza kestiriyor yada benim başıma geldiği gibi ilkyardım çantasındaki çatal iğne sayısı 2 adet eksik diye ceza yazmaya kalkıyor. Ekstra bunlarlada uğraşıyorsunuz. :)

Hakkınızı kim olsa arayın, zaten " Benmi düzelteceğim memleketi, bununla mı uğraşacağım Allah 'ından bulsun" mantığıyla yaklaştığımız için birbirimize olan saygımızı ve haklarımızı kaybediyoruz.

Geçmiş olsun. Güler tabi, hangimiz hakkımızı arıyoruz ki. Uğraşırım derseniz ben sıralayım;

1) Bu şekilde muayeneye girip ağır kusurlu olarak evrağınızı elinize alacaksınız. Aslı daima sizde kalsın fotokopisini çekin. Birde ruhsatınızın hem şasi nosunun göründüğü yeri hemde önceki sene muayeneden geçtiğini gösterir kısmın fotokopisini çekin.
2) Sonra dilekçeye ruhsatın fotokopilerini ekleyerek;

......... Emniyet Müdürlüğü 'ne ( veya hangi kurumsa )

...... plakalı aracımın ruhsatının şasi numarasının kurumunuz tarafından .......tarihinde hatalı olarak ruhsata işlenmesinden dolayı mağduriyet yaşamaktayım. Mağduriyetimin giderilmesi için tarafımdan ruhsatın düzeltilmesi adına 150tl ücret istenmektedir. Kurumunuzca yapılan hatadan dolayı söz konusu işlemlerin yapılarak mağduriyetimin giderilmesini ve 4982 sayılı bilgi edinme hakkı kanununa göre ikametgah adresime yazılı olarak bilgi verilmesini arz ederim, şeklinde bir dilekçeyle talepde bulunun. Evrağı özellikle elden teslim edin ve evrak kayıt numarası alın.

3) Gelecek cevapta muhtemelen ücret ödenmeden düzeltemeyeceklerini söyleyeceklerdir veya 150 TL yi yatırdığınız takdirde işlemleriniz yapılacaktır gibi hoşunuza gitmeyecek bir cevap alacaksınız. Gelecek olan dilekçeyi saklayın. 150 tl yi ödeyin ve ruhsatı düzelttirin. Makbuzları ve deiğer evrakları mutlaka saklayın.

4) Muayeneye girin sıkıntısız çıkın ve doğru mahkemeye gidin.

657 sayılı devlet memurları kanununun 13. maddesine göre hatayı yapan memuru değil kurumu olayları açıkca anlatarak mahkemeye verin.

Mahkeme zaten sizden alınan haksız ücreti ve mahkeme masraflarıda dahil kuruma o parayı ödetir. Kurum amiride hatayı yapan memurdan onu alır aksi haldi kamuyu zarara uğratmış olur.

Uğraşırsanız kazanırsınız. Ama bizim çok saygılı bazı memurlarımız (hepsini demiyorum bende memurum ben iyilerindenim hehe ) ne yapıyor, misal, fahri müfettiş tanıdığı oluyor yayaya yol vermedin kemer takılı değil diye ceza kestiriyor yada benim başıma geldiği gibi ilkyardım çantasındaki çatal iğne sayısı 2 adet eksik diye ceza yazmaya kalkıyor. Ekstra bunlarlada uğraşıyorsunuz. :)

Hakkınızı kim olsa arayın, zaten " Benmi düzelteceğim memleketi, bununla mı uğraşacağım Allah 'ından bulsun" mantığıyla yaklaştığımız için birbirimize olan saygımızı ve haklarımızı kaybediyoruz.

Aynen bunu yapıyorum muayeneden sonra
:eyv

Geri