YAKIT uyarı IŞIĞI !

SONATE

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar yakıt uyarı,ikaz ışığı kaç km.kala yanıyor sizin aracınızda, deneyimlerinizi paylaşırmısınız..
benim aracımda (captur 1.2 edc) bitime 140 km kala yanıyor her seferinde.bu sizce normalmidir,sizlerde de öylemi..
benim bildiğim ikaz işareti yandıktan sonra en fazla 50 km.gidilebiliyor..
ayrıca ortalama yakıt tüketimim yazın 5 lt civarı, kışın 5.5-6 lt.
yanıtlarınız için, şimdiden teşekkürler..

arkadaşlar yakıt uyarı,ikaz ışığı kaç km.kala yanıyor sizin aracınızda, deneyimlerinizi paylaşırmısınız..
benim aracımda (captur 1.2 edc) bitime 140 km kala yanıyor her seferinde.bu sizce normalmidir,sizlerde de öylemi..
Captur kullanan arkadaşlar yardımcı olacaktır . Yakıt ikaz lambası belli bir lt kalınca yanar km olarak hesap yapmak zor siz 6 lt ortalama ile misal 140km gidersiniz başkası 100 km kala ışık yaktırır
Takribi 7 lt yada 5 lt arası ışık yanması gerekiyor

O değil de, 5-5,5 lt ortalamayı nasıl tutturuyorsunuz?? 70km/h dan yukarı hızlı gitmiyorsunuz herhalde?? [emoji16]

MX5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben birebir taki petmedim ama ışık yandıktan sonra 80 km gittim. Yolda kalmadım çok şükür ama tahminin bir 20 km daha götürürdü.

ben kalan lt.ye bakmıyorum genelde kalan yakıtı takip ediyorum göstergede.
bana söylenilen uyarı ışığı yandıktan sonra ortalama 50 km kadar gidilebiliyor depodaki kalan benzin miktarıyla.
ama her seferinde uyarı ışığı yandığında kalan yakıtla 140 km gidilebileceğini gösteriyor.
kısacası göstergelerin yanıltıcı olabileceği akla gelmiyor değil bu durumda.

Evet genelde max. 30-105 km ve 1500-2500 devirler arası kullanıyorum ş.içinde aracımı.90 km üstüne çıkıldığında (özellikle 105 km sonrasında)yakıt tüketiminin bariz arttığını gözlemledim.zaten hızlı gitmeyi sevmiyorum ayrıca gerekte kalmıyor.bir-iki kez 120 km sınırına kadar çıkmışımdır,hepsi bu.
amacım sağsalim gideceğim yere varmak bu amaçla kullanıyorum otomobilimi.
uzunyola (ş.dışına) hiç çıkmadım diyebilirim..
hız sabitleyiciyi açıp,ortalama 90-105 km ile gidildiğinde çok rahat 5 lt.ninde altına inilebileceğini zannediyorum.

Son düzenleme:
Özellikle takip etmedim fakat ışık yandıktan sonra 70 km yol yaptım.

Birebir ışık yandığı andaki kalan km yi takip etmedim. Işık yandıktan sonrada değer göstermiyor bildiğim kadarı ile.

evet ışık yandıktan sonra 4-5 km kadar gösteriyor sonrasında kalan km.yi göremiyorsunuz.
toplam yada yapılan km.den takip edilebilir ancak.

O değil de, 5-5,5 lt ortalamayı nasıl tutturuyorsunuz?? 70km/h dan yukarı hızlı gitmiyorsunuz herhalde?? [emoji16]

MX5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim araç da 1.2 EDC. Geçenlerde Antalya-Ankara-Antalya yaptım. Giderken iki kişi, dönüşte üç kişiydik. Çıkarken sıfırlamıştım sayacı. Antalyaya geri döndüğümüzde baktım. 950 Km yol yapmışız toplamda ve 5.8 yakmış ortalama. Yolda giderken 90-100 Km hız yaptım. Çok da yavaş gitmedim.

Geri