Yakıt Sarfiyatı fazla göstermesi

hurtlord

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
iyi günler renault dostları:

Ben 3 yıldır renault kullanıcısı olarak yasadıgım sorunu özetlemeye çalışayım.

Aracımı aynı pompadan aynı yönde durarak kapaga kadar doldurmam sonucunda harcanan yakıt miktarı ile gerçekte olan yakıt miktarı bende ters olarak farklı.

Yol bilgisayarı 5.9 ortalama harcanan yakıt 35 lt yazmasına rağmen pompada 28 lt km oranı ile 5lt gerçek yakıt tüketimi eder. fark%17 fazla gösteriyor

Diğer renaut um megane2 olup bu farkı yaşamadım.
Çözümü var mıdır? Teşekkürler

Göstergedeki değerde sapma oluyor tahminimce. Aracım 7.2'yi gösterirken yaptığım hesap 6.6 çıkmıştı.

Ona benzer bir fark bende de var. Sanırım bu araçlarda genel bir sorun. Ortalamam 6.6 yazdığı halde 200 tl ile 860 km gittim.
Yani 23 Kr.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ona benzer bir fark bende de var. Sanırım bu araçlarda genel bir sorun. Ortalamam 6.6 yazdığı halde 200 tl ile 860 km gittim.
Yani 23 Kr.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
hocam sapma %15 yaklaşık bu kadar normal değil sanırım kalan km bilgisi tam doğru.

Benzinli meg2 kullandım birebir aynı çıkıyordu şimdi dizel clio 4 var % 10 aşağı veya yukarı sapma var ancak son iki pompada sapma gozlemlemedim. Ama tekrar olma ihtimali var.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Benzinli meg2 kullandım birebir aynı çıkıyordu şimdi dizel clio 4 var % 10 aşağı veya yukarı sapma var ancak son iki pompada sapma gozlemlemedim. Ama tekrar olma ihtimali var.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Dizel Megane 2 imde yaşamadım.bakalım düzelecek mi kalibrasyon diye bişey duydum ne için tam bilmiyorum ortalama yakıtı yüksek görmek çok moral bozucu Teşekkürler

Geri