Yağ değişim

kasim kaya

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
aracım 1.6 Rt normalde devamlı 20-50 yağ koydururum arabama. bu gün havzada yağ değişimi yapan bir yerde usta 10-40 koyacam deyince ben şaşırdım. dedim bunların yağı 20-50 değilmi diye.ustada ben devamlı 10-40 koyuyorum demezmi, özellikle kış aylarında araba daha rahat çalışır iyi randıman alırsın dedi. ama ben yine sen 20- 50 doldur dedim, bildiğimden şaşmadım.sonuç olarak 10-40 koydurmanın herhangi bir sakıncası varmı yokmu?

slm dostum

aracın enjeksiyonluysa 10 40 karbötörlüyse 20 50 yağ tavsiye ediliyor genelde. bu birçok usta ve formlarda da yazıyor.

benim aracım tek nokta enjeksiyonlu olmasına rağmen, birde km si 243.000 km de olmasına rağmen... 10 40 kullanıyorum. bugünekadar sıkıntı görmedim.

kazasız belasız günler dilerim.

10-40 tam sentetik ince yağdır, enjeksiyonlu araçlarda sürtünmeyi daha aza indirgediğinden tercih edilir.
Araç karbüratörlüyse 20-50 kullanılması tavsiye edilir.

10-40 tam sentetik ince yağdır, enjeksiyonlu araçlarda sürtünmeyi daha aza indirgediğinden tercih edilir.
Araç karbüratörlüyse 20-50 kullanılması tavsiye edilir.

usta yanlışın var 10-40 yarı sentetik oluyor... 5w ile başlayanlar tam sentetik yağ.. 5w-40,5w30,0w40 gibi

5w40 tam sentetik yalnız 10w40 yarı sentetik bile değil :)

usta yanlışın var 10-40 yarı sentetik oluyor... 5w ile başlayanlar tam sentetik yağ.. 5w-40,5w30,0w40 gibi

Doğru yanlış yazmışım 10-40 yarı sentetik, 0-40 ve 5-40 tam sentetik..

5w40 tam sentetik yalnız 10w40 yarı sentetik bile değil :)

Yarı sentetik Onur Yanlışın var.
Yağlar 3 tip, madeni yağ, yarı sentetik ve tam sentetik.
Madeni yağlar ham petrolün damıtılması ile üretilir,
tam sentetik yağlar etilen gazının distile edilip polialkole dönüştürülmesi ve baz yağı ile karıştırlımasıyle üretilir.
Yarı sentetik yağlarda bu iki yağın karıştırılması sonucu ile üretilir. (sentetik ve madeni yağ)

aracım 1.6 Rt normalde devamlı 20-50 yağ koydururum arabama. bu gün havzada yağ değişimi yapan bir yerde usta 10-40 koyacam deyince ben şaşırdım. dedim bunların yağı 20-50 değilmi diye.ustada ben devamlı 10-40 koyuyorum demezmi, özellikle kış aylarında araba daha rahat çalışır iyi randıman alırsın dedi. ama ben yine sen 20- 50 doldur dedim, bildiğimden şaşmadım.sonuç olarak 10-40 koydurmanın herhangi bir sakıncası varmı yokmu?

Hafif şişman , bey efendi bir usta ise , o usta banada aynısını demişti :)
1.6 aynı motora , eğer aracın yağ yakmıyorsa 10 40 koy demişti :)

Yarı sentetik ve tam sentetik yağlar; yüksek sıcaklarda çabuk buharlaşmaması nedeniyle yağ eksiltmeyi minimuma indirmesi ve aşırı soğuklarda da donup akışkanlığını kaybetmemesi yüzünden tercih edilen yüksek teknolojik yağlardır.
Bu yüzden aracınız ne olursa olsun en azından yarı sentetik olan 10w-40w yağ konulmasını tavsiye ederim :eyv

Doğru yanlış yazmışım 10-40 yarı sentetik, 0-40 ve 5-40 tam sentetik..

Yarı sentetik Onur Yanlışın var.
Yağlar 3 tip, madeni yağ, yarı sentetik ve tam sentetik.
Madeni yağlar ham petrolün damıtılması ile üretilir,
tam sentetik yağlar etilen gazının distile edilip polialkole dönüştürülmesi ve baz yağı ile karıştırlımasıyle üretilir.
Yarı sentetik yağlarda bu iki yağın karıştırılması sonucu ile üretilir. (sentetik ve madeni yağ)

Yusuf abi bazı 10w40 larda yarı sentetik diye geçmezler ben onu demek istedim ama sen dedin diye incelerim doğrusun bazılarında yazıyor.

Geri