Vuruntu sesi ve tekleme problemi

mdmmsonmez

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Herkesin yeni yılını en içten dileklerimle kutlar sağlıklı, başarılı ve mutlu yıllar dilerim.
1999 twingo sahibiyim kasım ayında satın aldım birkaç problemimle ilgili bilgi almak istiyorum (servise gitmeden önce) araç 193000 km deydi şimdi 199000 de . aldığımda triger seti, radyatör, devirdayım ve motor kulağı değişmişti. şu anki problemlerim
1)ön takımdan bir takırdı sesi geliyor çukur ve bamplarda muhtemel direksiyon kutusu die düşünüyorum sizin görüşleriniz?
2) yeni ortaya çıkan vuruntu sesi ifade edebilecekmiyim bilmiyorum ama 1. viteste devrini aldıktan sonra ayağımı gazdan çekince ciddi bir "tak" sesi geliyor aynı ses vites değiştirirken de oluyor 1 ve 2
3) motor soğukken tekleme gibi bir hissiyat veriyor ısınınca da devam ediyor ama azalıyor. sallantı yapıyor sanki bir silindir çalışmıyor gibi ama gidşinde problem yok.
4) gaza basınca sanki yeterli yakıt gelmiyor gibi bir "pırpırlama" oluyor belli zaman sonra 4-5 saniye motor gaz yiyor. yavaş yavaş pedala basınca bu problem olmuyor
ilginize ve bilginize teşekkürler Mesut

1: Ön takımı kontrol ettirin ilk olarak.Vİraj demir lastikleri ya da başka bir yerde sıkıntı olabilir.
2 -3: Şanzıman ya da motor kulaklarından olabilir diye düşünüyorum.
4: Kontrole bujiler ve kablolarından başlamanız lazım bence

Geri