Ben sorunu geçen sene beyni değiştirerek çözdüm ama şunu da görerek emin oldum: Araç servisteyteyken bir yere istiflenmiş bir sürü beyin gördüm, açılmış birini aldım, içi baştan sona PCB (elektronik devre) ortasında 2 DC motor. Biri 1-3-5 diğeri 2-4-6 ve geri viteslere bakıyor. Yanlız sorun şu: elektronikte gri yoktur, ya siyah ya beyaz. Yani arızalnırsa, bir daha çalışmaz. PCB nin bir yüzeyi tamamen termal macun kaplı ve beynin dış alüminyum yüzeyleri de daha fazla havayla temas edecek şekilde tasarlanmış fakat zamanla (özellikle 60.000km ye yaklaşırken) bu termal macun iyice deforme olup özelliğini yitiriyor ve devre de beynin bulunduğu konumdan dolayı aşırı ısınıyor ve elektronik devre kendini korumaya alıyor. Soğuduğu zaman da hiçbir şey olmamış gibi çalışmaya devam ediyor. İsterseniz, yapabiliyorsanız beyni Bir özel serviste açtırın, termal macunun durumuna bakın. Muhtemelen kuru toprak gibi olmuştur. Macunu yenileyip beynin yerini değiştirin, hatta üstüne bir 2 tane 12x12cm PC fanı koyun öyle deneyin. Benim bunları yapma şansım olamadı ama her türlü iddia ederim ki sorun ve çözümü bu.
Mi Note 10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi