Vites kutusu hk.da

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kavim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kavim

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba bir süredir 1.2 triptronik aracımın şanzıman problemiyle uğraşıyorum. Vites kutusunun kontrol ettirin yazısı ile 1 ay öncesinde yolda kaldım. Servisde yapılan incelemeler neticesinde hidrolik beyni besleyen bir pompa var elekropompa diye o değiştir bu arada aracın çok titrediği baskı balatanın da çok ısındığını söylediler onu da değiştirdik. Şuana kadar yaptığımız bütün işlemler neticesinde 2.500TL ödedim.

Bu gün ise yine seyir halindeyken ekranda yine "Vites Kutusunu Kontrol Ettirin" diye uyarı verdi ve bitesi 1 e atarak otomatikten manule döndü ben kendim otomatike aldım ve devam ettim araç yolda kalmadı.

Buna benzer bir sorun yaşayan var mı? Ya da sanayide bu işlerden anlayan bir ustası olan var mıdır? Yetkili servisler çok yüksek rakamlar istiyor? Bilgisi olan varsa lütfen bir cevap versin.

Hidrolik seviyesi azalmış,basınc düşük olduğu için otomatikten manuele atıp vites kutusunu kontrol ettirin arızası verir.hava filtre kutusunun altında beyaz küçük bir bidon var.elfmatic sanzıman hidroliği al 100 tl idi en son.seviyeyi tamamla ve serviste arıza kodunu sildir.bende de aynı sorun vardı,1 sene oldu hiçbir sıkıntı yok 3-4 ayda bir hidrolik seviyesini gözle kontrol edip tamamlıyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Geri