Vites küçültürken...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan saho
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

saho

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar diyelim 4.viteste gidiyorum, frene bastım yavaşladım debriyaja bastım ve vitesi 2'e attım. debriyajdan ayağımı çekerken araba sarsılıyor? bunun sebebi nedir? vitesi acaba 2 değilde 3 e mi atmam lazımdı acaba ?

Yol , hız şartlarını bilmeden kimse cevaplayamaz bu soruyu. Aracınızi iyi dinleyeceksiniz.O size ne istediğini söyler.Sizde ona istediğini verin.Şu viteşten şuna o vitesten buna düşürülür diye bir kaide yok.Sadece motoru dinleyin.

arkadaşlar diyelim 4.viteste gidiyorum, frene bastım yavaşladım debriyaja bastım ve vitesi 2'e attım. debriyajdan ayağımı çekerken araba sarsılıyor? bunun sebebi nedir? vitesi acaba 2 değilde 3 e mi atmam lazımdı acaba ?

nacizane fikrim:
1- küçük viteslerde debriyajdan ayağı çekerken daha fazla sarsıntısı olur. hele biraz hızlı çekersk bu daha fazla hissedilir.
2- 2.vites için araç yeterince devir kaybedemediğinden, motor ve kavrama elemanları arasında daha fazla geçiş sürtünmesi olur bu sarsıntı olarak yansır.
3-vitesin dişli bir eleman olduğunu düşünürsek pek tabi ki sırayla vites küçültmek hem kavrama elemanlarını hem motoru daha az yorar. (5-4-3-2... gibi)

kolay gelsin

Gaza az basarak bırak debriyajı o zaman sarsmaz.

Geri