Vites donma problemı cozuldu

Megane2Extreme

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Dun actıgım bı konuda soguk havada vıtesımın dondugunu ve kesınlıkle bosdan baska bı vıtese gecmedıgını yazmıs ve sızden yardım ıstemıstım.Sorunu su şekilde cozdum.Bu problemı yasıyan arkdaslara soyluyorum.

1- Aracı çalıstırın moturun ısınmasını bekleyın 20 dakika kadar.

2-Moturun bırazda olsa ısındıgından emin oldgunuzda kalorıferi ayak hızasına getırın ve son derecede en sıcakda calıstırın

3-20 dk kadar bekledıkden sonra vitesin tüğ gibi olduğunu göreceksiniz.

Bazı arkadaslar kalorıferle alakası olmadıgını motor ısındıgı ıcın vitesınde gecmeye basldıgını dusunebilir.Ben rolantıde tam 45 dk bekletım ve aracım son derece sıcakken vıtes taş gibiydi.Püf noktası kalorıfer ne alaka bilmiyorum ama sonuc ortada teşekkürler.

Geçmiş olsun. Vitesin donma sebebi büyük bir ihtimalle su birikintisinden geçtikten sonra daha kurumaya fırsat olmadan aracın park edilmesidir. Sabaha kadarda don yapmışsa o su orada kütle buz haline gelmiştir. Normalde araç vites geçişleri o kadar çabuk dondan etkilenmez değilse.

Vites dondugu zaman zorlamayın kı halatlar kopmasın.10 15 dakıka çalıştırın aracı motor ısındıkça çözülür zaten.El freniniz donduysa eger arka tekerın ordan kablosunu ılerı gerı yapın o da acılacaktır

Geçmiş olsun.Elinize sağlık.

Kış aylarının ağır geçtiği bu günlerde sizlerinde bildiği bir iki konuyu hatırlatmak istedim. Silecekleri kaldırınız, vitesi boşta bırakınız. İyi geceler..

Geri