Viraj denge çubuğu vb. tıkırtı sesi yapar mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 1.4 RXT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

1.4 RXT

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba.Aracımın ön kısmından epey zamandır bir tıkırtı geliyor.Düz yoldada geliyor bozuk yollarda da..Özellikle düşük hızlarda çok bariz duyuluyor.Arabanın sağa sola yaylanmasına bağlı olarak çıkıyor sanki.Yani direksiyon kutusundan kaynaklı değil gibi.Daha önce direksiyon kutusu değişti zaten.kronik direksiyon kutusu sesi değil yani.Hem yetkili serviste hemde dışardaki bir kaç özel servise baktırdım.Bütün alt takımlara bakıldı rotlar vs ama bir şey bulamadılar.en son bir özel serviste orta denge çubuğundan kaynaklı olabileceğini söyledi.orta kısımda lastikler varmış ondan kaynaklı olabilirmiş dedi usta.Böyle bir sorun yaşayan ve de çözen arkadaş varsa bilgilendirirse sevinirim..Teşekkürler...

Benim de sag onden dusuk hizlarda tikirti sesi geliyordu.alt takima felan baktirdim birsey yoktu.sol on tekere vurunca ses geliyordu.sonra fren balatasindan geldigini tespit ettik.balata ile kaliper arasindaki bosluk tikirti yapiyormus.balata eskimisti degistirdim cozuldu.bi bakin siz de.

Benim de sag onden dusuk hizlarda tikirti sesi geliyordu.alt takima felan baktirdim birsey yoktu.sol on tekere vurunca ses geliyordu.sonra fren balatasindan geldigini tespit ettik.balata ile kaliper arasindaki bosluk tikirti yapiyormus.balata eskimisti degistirdim cozuldu.bi bakin siz de.

Benimde on takimdan ses geliyordu. Özellikle kasislerden gecerken. Viraj denge çubuğu değişti. Ses kesildi :)

Geri