Öylesine edevlet e bakayım derken yargıtayda bir dosya dikkatimi çekti nedir acaba derken 2009 daki bir olaya doğru gittik ufaktan unutmuşum bile (sol omzum hariç)Eski dostlar hatırlar epey önce olan bir motor kazasıydı bu.Aynen şöyle olmuştu özetle yağmurlu bir havada ara sokakta ve tam önünde hız bariyeri olan bir subarı farları açık milim milim ilerliyordu.Kendisine her ihtimale karşı selektör yapıp devam etmiştim (mahkemede farlarımın yanmadığını!söylemişti) bu iyi aile çocuğu birden gazı kökleyerek çıkış yaptı drag günleri aklına geldi herhalde,sonuna kadar bastığım korna ve yaptığım frene rağmen ortadan motoruma çarptı.Hatırlayabildiğim müthiş bir patlama sesi ve 1.kat balkonunda çay içen bir adam silüetiydi.Sonrasında yere düşüşüm ve bu iyi aile çocuğunun bana doğru gelmesi.Kırık omzumdan çekerek sürüklemesi ve ben itiraz edincede senlemi uğraşacaz lan bak araba ne hale geldi diye böğüren bol alkol kokusu saçan soluğu (mahkemede ambulans çağırdığını söylemişti) Sonrasında aracına binerek kaçmaya çalışırken benim iş yerindeki arkadaşlardan birinin ve sağolsun bir belediye görevlisinin yetişmesiyle anahtarı alınıp polis gelinceye kadar tutulması sayesinde ADALET süreci başlamıştı.
Bu iyi aile çocuğunun 3.alkollü kazasıymış ve olay anında şöför mahallinde 1 büyük babalar gibi yarılanmış duruyormuş bizim işyerinden gelen arkadaşın gördüğü.200 küsur promil alkol zaten karakolda çıkmış.Ben bu olaydan sonra 5 ay kadar sol kolumu kullanamadım çektiğim acı yanıma kar kaldı ve halen sol omzum normale dönmedi.ADALET yerini bulsun dedim bari öyle ya adam nereden baksan SUÇLU.Avukat tuttum tanıdık vs olmasına rağmen 2-3 maaş ona gitti.2-3 duruşma oldu adam saçmaladı hakim azarladı vs tazminat davası açalım dedim bari avukat açalımda 4-5 sene sürer birde açacağın tazminat davası için peşin olarak epey bir para yatırmalısın deyince ondanda vazgeçtim. Allah'ından bulsun dedim unuttum gittim sonrasında aradan yıllar geçti kırık omzum ve ağrıları yanıma kar kaldı işte.....ki bugün gördüğüm o yargıtay kararını merak edince acılarım biraz daha depreşti.Tam anlamadım hala ama sanıyorum mahkeme kazada beni KUSURLU BULUYOR.Neden nasıl hangi öngörüyle bunu yapıyor onu çözebilmiş değilim ama kazanın oluş şeklinde ben kusurluymuşumıslıkGülermisinnn ağlarmı işte bilemedim hoş eyvallah bu iyi aile çocuğuna kesmişler cezayı v.s ama nasıl bir düşünce tarzı bu olayda kazanın oluş şekliyle beni suçlu bulabiliyor anlayamadım siz dostlarla paylaşayım dedim.Keşke diyorum zamanında avukatla vs uğraşacağıma bende gidip bunun omzuna öyle olmaz böyle olur diye levyeyi geçireydim en azından içim rahat ederdi buda omzuna bakıp beni hatırlardı en azından adalet öyle olsun yerini bulurdu diyorum takdiri sizlere bırakıyorum...............................
Suç : Taksirle yaralama
Suç Tarihi : 06.03.2009
Hüküm : 5237 sayl TCK'nn 89/1, 2-b, 62, 52/2-4. maddeleri gereince mahkumiyet.
Temyiz Eden : Sank
Teblinamedeki düünce : Onama
Taksirle yaralama suçundan sann mahkumiyetine ilikin hüküm, sank tarafndan
temyiz edilmekle, dosya incelenerek gerei düünüldü:
Kendisini bir vekil ile temsil ettiren katlan lehine hüküm tarihinde yürürlükte
bulunan tarife hükümlerine göre avukatlk ücretine hükmedilmemesi ile kazadan
hemen sonra yaplan ölçümde 2.26 promil alkollü olduu tespit edilen sank hakknda
bilinçli taksirin koullarnn olumas nedeniyle 5237 sayl TCK'nn 22/3. maddesinin
uygulanmamas, aleyhe temyiz olmadndan bozma nedenleri yaplmamtr.
Yaplan yarglamaya, toplanp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin
kovuturma sonuçlarna uygun olarak oluan kanaat ve takdirine, incelenen dosya
kapsamna ve olua göre, sann, kusuru olmadna, kazaya katlann neden olduuna,
hükmün açklanmasnn geri braklmas hükümlerinin uygulanmas gerektiine ilikin temyiz
itirazlarnn reddiyle, hükmün isteme uygun olarak ONANMASINA, 12.09.2013
tarihinde oybirliiyle karar verildi
Bu iyi aile çocuğunun 3.alkollü kazasıymış ve olay anında şöför mahallinde 1 büyük babalar gibi yarılanmış duruyormuş bizim işyerinden gelen arkadaşın gördüğü.200 küsur promil alkol zaten karakolda çıkmış.Ben bu olaydan sonra 5 ay kadar sol kolumu kullanamadım çektiğim acı yanıma kar kaldı ve halen sol omzum normale dönmedi.ADALET yerini bulsun dedim bari öyle ya adam nereden baksan SUÇLU.Avukat tuttum tanıdık vs olmasına rağmen 2-3 maaş ona gitti.2-3 duruşma oldu adam saçmaladı hakim azarladı vs tazminat davası açalım dedim bari avukat açalımda 4-5 sene sürer birde açacağın tazminat davası için peşin olarak epey bir para yatırmalısın deyince ondanda vazgeçtim. Allah'ından bulsun dedim unuttum gittim sonrasında aradan yıllar geçti kırık omzum ve ağrıları yanıma kar kaldı işte.....ki bugün gördüğüm o yargıtay kararını merak edince acılarım biraz daha depreşti.Tam anlamadım hala ama sanıyorum mahkeme kazada beni KUSURLU BULUYOR.Neden nasıl hangi öngörüyle bunu yapıyor onu çözebilmiş değilim ama kazanın oluş şeklinde ben kusurluymuşumıslıkGülermisinnn ağlarmı işte bilemedim hoş eyvallah bu iyi aile çocuğuna kesmişler cezayı v.s ama nasıl bir düşünce tarzı bu olayda kazanın oluş şekliyle beni suçlu bulabiliyor anlayamadım siz dostlarla paylaşayım dedim.Keşke diyorum zamanında avukatla vs uğraşacağıma bende gidip bunun omzuna öyle olmaz böyle olur diye levyeyi geçireydim en azından içim rahat ederdi buda omzuna bakıp beni hatırlardı en azından adalet öyle olsun yerini bulurdu diyorum takdiri sizlere bırakıyorum...............................
Suç : Taksirle yaralama
Suç Tarihi : 06.03.2009
Hüküm : 5237 sayl TCK'nn 89/1, 2-b, 62, 52/2-4. maddeleri gereince mahkumiyet.
Temyiz Eden : Sank
Teblinamedeki düünce : Onama
Taksirle yaralama suçundan sann mahkumiyetine ilikin hüküm, sank tarafndan
temyiz edilmekle, dosya incelenerek gerei düünüldü:
Kendisini bir vekil ile temsil ettiren katlan lehine hüküm tarihinde yürürlükte
bulunan tarife hükümlerine göre avukatlk ücretine hükmedilmemesi ile kazadan
hemen sonra yaplan ölçümde 2.26 promil alkollü olduu tespit edilen sank hakknda
bilinçli taksirin koullarnn olumas nedeniyle 5237 sayl TCK'nn 22/3. maddesinin
uygulanmamas, aleyhe temyiz olmadndan bozma nedenleri yaplmamtr.
Yaplan yarglamaya, toplanp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin
kovuturma sonuçlarna uygun olarak oluan kanaat ve takdirine, incelenen dosya
kapsamna ve olua göre, sann, kusuru olmadna, kazaya katlann neden olduuna,
hükmün açklanmasnn geri braklmas hükümlerinin uygulanmas gerektiine ilikin temyiz
itirazlarnn reddiyle, hükmün isteme uygun olarak ONANMASINA, 12.09.2013
tarihinde oybirliiyle karar verildi