Uzun Yolda Performans Nasıl Olur?

rapzede34

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba 2014 Model reno Clio IV 1.2 75 Hp sahibiyim mart ayının başı gibi memlekete gitme durumumuz var. 4 Yetişkin + max: 200kg bagaj (Tahminimce 150kg bile olmaz). 600 Km yol gideceğim 1.2 atmosferik motor bu işin üstesinden gelebilirmi,hararet falan yapmaz diye düşünüyorum ama genede sizlere danışmak istedim. Genelde 90-120 km hız arası giderim araç çok bayılırmı ne gibi durumlar karşıma çıkar pek bilemiyorum tecrubelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

nereye gidiyorsun?

başlangıç rakım ile varış noktası rakım nedir?

yolun ne kadarlık kısmı yokuş tırmanış?

ankaradan antalya ya inmek farklı erzuruma çıkmak farklı :D (gerçi erzurum yolu nasıldır bilmiyorum ama rakım olarak konuşuyorum).

2014 model araç hararet yapıyorsa at gitsin zaten (bakımları tamsa)

yokuşlarda 40-60 lara düşeceğin kesin. 90 ı pek geçme bence. onun dışında sorun çıkarmayacaktır bence iyicede öldürmemek lazım.

yep yeni araba abi hararet yapma olasılığı çok düşük herhangi bir şey olmaz arkana bakmadan bence gidersin şimdiden hayırlı yolculuklar :)

İstanbul'dan Kastamonu'ya gideceğim

İstanbul'dan Kastamonu'ya gideceğim

yolun %60 ı zaten otoban otobandan çıkınca gerede den 1200 rakımdan 1400 rakımlara tırmanıyorsunuz sonra rakım 300 e kadar iniyor karabükte sonra gene tırmanış 1200 e geri çıkıyorsunuz araç ı geçtikten sonra. yokuş eğimi fazla değil anladığım kadarıyla hafif hafif yükselme mevcut 100 ile değilde 80-80 gidersiniz.

hiç sıkıntı yaşamadan bi depo benzin ile rahatça gidebileceğiniz kanaatindeyim :eyv

Cilo 4 kullandığım için rahatlıkla söyleyebilirim, keyifli ve yormadan bir seyahat yapacaksınız Allahın izni ile. Şimdi den hayırlı yolculuklar dilerim.:eyv

Teşekkürler:)

Bnada yardim edin clio 4 0.9 nasil

Geri