Herkese selam, sabah aracin tüm yağinin boşalmasi nedeniyle 50-100 mt gibi bir mesafe benzinciye kadar sürmek durumunda kaldim. Bu esnafa bir kaç kez stop ederek ekrandaki motor hasar riski uyarisinin gideceğini düşünmüştüm. Ancak benzinciye vardiğimda kaputu açinca her tarafin yağ olduğunu gördüm. Tabi keşke hiç sürmeseydim dedim ama iş işten geçmişti. Neyse, vardiğim benzincide araca yeni yağ aldim oradaki usta yağ filtresini de değiştirdi. Bu değişiklikten sonra içim rahat etmedi kendi ustama gittim. O da filtlereden değil civata dan falan dedi. Neyse tüm bunlardan sonra ustama gidene kadar aracta bir uğultu sesi vardi. Ustama dinlettim. özellikle gaza basarken geliyor bu ses.
Ustam turbo dedi. Turbo ses yapiyor dedi. Sormak istediğim hususlar var.
Turbo sanirim ömrünü dolduruyor
1- bu şekilde bir kullanim araca zarar verir mi
2- malumuzun pahali turbolar. Tamiri olur mu? Tavsiyeniz tamir yönünde mi değişim yönünde mi olur?
3- bu tubro örneğin kaç devirden sonra devreye giriyor veya daha yukari viteslerde mi girer devreye. Ben aracimi 3000 devirde fazla kullanmam ama benim aracim düşük devirlerde cansiz , bu turbo kaynakli olabilir mi? Turbo yüksek devirde devreye giriyorsa sebebi başka bişi olabilir o zaman? Yani o zaman turbo da aramayacağim sebebini
4- turbo arizasinin yakita etkisi varmi, yüksek yakit tüketimi gibi
teşekkürler
Ustam turbo dedi. Turbo ses yapiyor dedi. Sormak istediğim hususlar var.
Turbo sanirim ömrünü dolduruyor
1- bu şekilde bir kullanim araca zarar verir mi
2- malumuzun pahali turbolar. Tamiri olur mu? Tavsiyeniz tamir yönünde mi değişim yönünde mi olur?
3- bu tubro örneğin kaç devirden sonra devreye giriyor veya daha yukari viteslerde mi girer devreye. Ben aracimi 3000 devirde fazla kullanmam ama benim aracim düşük devirlerde cansiz , bu turbo kaynakli olabilir mi? Turbo yüksek devirde devreye giriyorsa sebebi başka bişi olabilir o zaman? Yani o zaman turbo da aramayacağim sebebini
4- turbo arizasinin yakita etkisi varmi, yüksek yakit tüketimi gibi
teşekkürler