Trafik Kurallarını Anlatan Eski TV yayını

Kadir Salim

T.C. Vatandaşı,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
trafik_canavari.webp

Bilmem hatırlııyor musunuz ? :)
Eskiden trafik kurallarını anlatan bir yayın vardı .

Kırmızı Renault 19 EUROPA ile yapıyorlardı .
Durma mesafesi falan da anlatılıyordu .

Sonra program başlangıcında şu yukarıda gördüğünüz trafik canavarının siyah çizgileri yakınlaştırılıp uzaklaşarak şekli gösteriyorlardı .

Bu programın adı neydi ?
97-98 yıllarından hatırlıyorum .

r 19 u değil ama o amblemi hatırlıyorum trafik canavarı laflarının başlangıcı ya da öncesi olsa gerek. ben kamlumbağalı bir yayın hatırlıyorum sağa-sola-sağa bakmak için yayalara:)

Birde beyaz Kangoo ile yapılmış, kısa bir film vardı, hızla alakalı..

Turkiye soforler ve otomobilciler federasyonumu ne yazardi giriste hep seyrederdim aklimda kalan takip mesafesi ile ilgili bisi var . Takip ettigimiz bi arac belli bi nesnenin yanindan gecerken 99-98 diye sayiyoruz eger sayarken o nesneyi gectiysek mesafe kisa arayi acmak gerek :)

Ben gayet iyi hatırlıyorum.Kanal D'de çıkardı.Ankara plaka bi r19du.Hatta adam eski hocalardanmış babam da tanırdı o sürüş hocasını da ismini hatırlamayadım şimdi..

Takip mesafesi olayı en hatırladığım sahne. 88-89 diye sayılıyodu bi yer hedef alınarak falan :D

Son düzenleme:
programi bende hatirliyorum ama adi hayir :)

r 19 u değil ama o amblemi hatırlıyorum trafik canavarı laflarının başlangıcı ya da öncesi olsa gerek. ben kamlumbağalı bir yayın hatırlıyorum sağa-sola-sağa bakmak için yayalara:)

Onu şimdi hatırlayamadım ama kesin izlemişimdir :)

Birde beyaz Kangoo ile yapılmış, kısa bir film vardı, hızla alakalı..
Jet İsmail diye lakabı falan vardı onu hatırlıyorum .
İlki ailesine kavuşuyordu falan güzel reklamlardı .

Turkiye soforler ve otomobilciler federasyonumu ne yazardi giriste hep seyrederdim aklimda kalan takip mesafesi ile ilgili bisi var . Takip ettigimiz bi arac belli bi nesnenin yanindan gecerken 99-98 diye sayiyoruz eger sayarken o nesneyi gectiysek mesafe kisa arayi acmak gerek :)
88-89 diye sayıyorduk :o tünele girdiği anda sayıyordu :)
Başlangıcı ve bitişini de hatırlıyorum :)100 ile giderkeni hesaplıyorlardı arada 2 sn yani 50 metre mesafe kalması için sayıyorlardı :)

Ben gayet iyi hatırlıyorum.Kanal D'de çıkardı.Ankara plaka bi r19du.Hatta adam eski hocalardanmış babam da tanırdı o sürüş hocasını da ismini hatırlamayadım şimdi..

Takip mesafesi olayı en hatırladığım sahne. 88-89 diye sayılıyodu bi yer hedef alınarak falan :D
Ben çok iyi hatırlayamasamda , yola traktör falan çıkıyordu , R-19'un frenlemesi falan gayet iyiydi .
Sonra kocaman kağıt üzerine resim edilmiş kamyon'a 80 le yaklaşşıp frene basıyordu duruyordu . 120 ile yaklaşıp frene basınca kağıda çarpıyordu :)

programi bende hatirliyorum ama adi hayir :)
Hatırlayanların olması çok güzel , demek ki bende yanlış hatırlamıyormuşum .
Eskiden güzeldi be :)
Sinyal vardı Show TV de :)

her pazar tvlerde araba programlarini beklerdim :)

Geri