Torsiyon Ayarı Hakkında Yardıma İhtiyacım Var

BunyaminKapicioglu

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar.

Yaklaşık 2 hafta önce aldığım aracımın arkası orjinal ayarından yüksek duruyor. Aşağıda görüntüsünü paylaşıyorum.
Pendikte x bir mekanikçiye gösterdim. Torsiyonlar kaynamış, bu aracın arkası indirilmez dedi. Torsiyonu söküp tornaya sokmak lazım, ortalama 500 liraya mâl olur dedi. Bana sanki dalga geçiyor gibi geldi. Sizlerin bu konudaki yorumu nedir? Beni nasıl yönlendirirsiniz?

İSTANBUL - KARTAL

IMAG0488.webp

aracınız hayırlı uğurlu olsun ve torsiyonu ilk defa duyuyorum takipteyim

Torsiyon kaynaması ilk defa duydum. Ben R11 de iki kere ayarlattım torsiyonu 30 40 TL gibi bi ücret karşılığında aracınızın arkasını indirebilirler. Bi kaç ustaya gidip danışın.

en babası 50-60 tl lik olay?500 de neymiş merak ettim....

sultanbeyliği sanayide ustam var ona gidersen torna v.s en fazla 300 tl ye mal olur diye biliyorum kardeşim :eyv Selamımı iletirsen elinden geleni yapar

Bir önceki Coupemde torsiyondan düşürmüştük arabayı, Kaynama olayı bildiğimiz kaynama değil, yıllarca sabit kaldığı için parçalar birbirine tozdan kirden vs yapışıyor bunun sökülmesi zor olabiliyor ama 500 çok fazla, sadece işçiliği var. bu kadar işçilik alınmaz. Bu arada arka jant ve lastik öndekinden küçük duruyor gibi fotodan mıdır bilmiyorum,kontrol ettiniz mi?

Önceki aracım lagunada torsiyon takozlarını değiştirmiştim 180 lira takoz 50 lirada işcilik vermiştim.Takozlar orjinaldi,yan sanayii takozlarda 40 liraydı tanesi.ona göre hesabını yap.Torsiyon kaynamış kelimesi o ustanın hiçbişey anlamadığını gösterir bana göre.Torsiyon lastiği vardır dış yüzeyi metal içi dişli metal arası lastiktir ve yırtılır kaynamaz.Eğer lastikleri sağlamsa aracı lifte kaldırıp torsiyon ayarı yapılır.Ama o usta yapmasın mümkünse.

Torsiyonlar kaynamış, bu aracın arkası indirilmez dedi. Torsiyonu söküp tornaya sokmak lazım, ortalama 500 liraya mâl olur dedi.

500 lira bana versin o usta tornayı söküp torsiyona sokayım :D :D

Cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim. Şimdi bu dedikleriniz umut oldu :) Ben birkaç ustaya daha sorayım. İstanbul - KARTAL sanayi de tanıdığı olan var mı?

bugun bende aynı sorunla karşılaştım ustam abim sayılır bu pas çözücü tarzı(wd40gibi) bi madde ile resmen yıkadık arabayıda liftte bırakdık yarın bakalım ne olacak muhtemelen kaynayan yada işlevi yapacak olan yer kendine gelir umarım

Geri