Tekleme

Murat4509

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
İyi günler 2004 megan 2 aracım benzinde ve lpg de tekleme yapıyor Özel serviste cihaza bagladılar arıza çıkmadı buji ve bobinlerden yapabilir dediler biraz öyle bindim baktım olmadı buji ve bobinlerin hepsini değiştirdim fakat tekleme sorunu çözülmedi bunun üzerine Reault Bayii yetkili servisine götürdüm ordada cihaza bağlandı cihazda arıza çıkmadı sürüşe çıktık o sırada tekleme yapmadı usta tekleme yapınca tekrar getir dedi araca biniyorum belirli araliklarla sık sık tekleme devam ediyor aracı tutup bırakıyorlarmış gibi oluyor. Örnek 150 kilometre yol gittim 100 km de birsey yok sonra ara ara yapmaya başlıyor bu durumla ilgili bir tavsiyeniz var ise yazarsanız memnun olurum

Son düzenleme:
Selamın aleyküm Tekleme ateşleme ve sensör arızası ( elektronikte ) olabilir diye düşünüyorum. Ama bu halinde arıza kodu vermeliydi. Buji değişimde bujilerde yağlanma var mıydı . Aracınızda yağ yada su eksiltme varmı?

Aleyküm selam araçta yağ ve su eksiltme yok. Bujileri usta değiştirirken dikkat etmedim yağlanma var mı diye. birşeyde demedi. Hareket halinde aracı tutup bırakıyorlar gibi oluyor benzinde tüpte çekişte hiç bir sorunu yok teklemeyi ara ara yapıyor yakın zamanda kam mili sensörü değişti. Özel serviste yaptırdım arabayı ustaya akşamdan bıraktım parçaları o aldı takılan parçanın markasını bilmiyorum bundan kaynaklanır mı acaba hiçbir arıza kodu vermiyor bilgisayarda sizce egzozcuya göstermekte fayda olur mu

Bu belirtiler de aracın devirlen meside normal ve yüksek devirede rahatça çıkıyor ise sensör ve bağlantı kabloları kontrol edilmeli bir an temassizlik yapıyor ve araç kasılıyor . Bunu devamlı yapsa arıza tespiti daha kolay olurdu bu haliyle biraz uğraştırıcı olur maalesef arıza daha belirgin olana kadar devam [emoji3525]

selam aleyküm tekrar rahatsız ediyorum ama araç kırmızı ışıkta beklerken bir anda stop etti bastım çalıştı bunu birkaç defada yaptı şöyle ileride duracağım yavaşça gaz kesiyorum yavaşlıyorum stop etti hareket halinde bastım tekrar çalıştı böyle bir durumda var beni çok uğraştırıyor can sıkıcı

Endüksiyon bobini olabilir zamanında başka bir araçta başıma gelmişti devir düştüğünde stop ediyordu silecekler yavaş çalışıyordu vs.

Map sensörü kontrol edilmeli

Geri