Tekeleme sorunu

hmuglali

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar 99 clio 1.6 rxt var. Son zamanlarda teklemeye başladı. Buji ve buji kabloları daha 1 ay önce değişmişti. Motor geç çalışıyo bazen benzin kokusu geliyo ve hareket ettiğimde teklemeye başlıyor. Acaba bobinmi değişecek? Ben değiştirebilirmiyim? Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Gaz ve benzinde de yapıyorsa bobinlerden kaynaklıdır. Rolantide çalışırken tek tek fişleri söküp test edebilirsiniz fişi çektiğinizde tepki vermiyorsa o bobin arızalıdır.

Onu bilmeden denemiştim pek öyle fark etmiyo. Muhtemelen bobinler gitti. Bugün yıldız uç bulursam sökeyim yağ falan gelmiş onu temizleyim. Olmadı alırım artık bosch marka kendim takarım. Teşekkürler

Bendede ayni sorun vardi tektek cekerek kontrol ettigimde sorun gözükmüyordu daha sonra yenisini aldim ondada degisiklik göstermedi , ensonunda gittim orijinal bosch marka aldim bobin ve kablolari arac canavar oldu, ben bu sekilde hallettim ama ayni sorun herzaman baska parcalardanda meydana gelebiliyormus

Kaça aldın orjinali

bir yil oldu alali ben Yurt disindan 60€ civarinda ödemistim fakat bendeki bobin ve kablolar beraber tek parca 1.2 16v motor sizdeki nasildir bilmiyorum yalniz arizanin kesin olarak bobinden olup olmadigindan emin degilseniz bosuna yenisini almayin benim basima tekleme bir kac kez geldi , en cok bilinen sorun bobin kablolar , sonra lamda sensörü, map sensörü, gibi parcalarda olabilir

Aynen ustayı aradım bugün yarın gel bakalım dedi. Masraf yapmaktan bıktım açıkçası.

Geri