Tavan ampul değişimi yardım

arslan.nalsra

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Tavan ampul değişimi yardım (Sorun Çözüldü)

Tavan lambamın led ampulü bozuldu. Elimde bir adet yedek mevcut. Bugün değiştirmek istedim fakat aydınlatma kapağını açamadım. Kılavuza baktım, işaretli üç noktadaki klipsleri aracımda göremedim. Tornavida ile kapağın kenarlarını biraz zorladım ama açılmadı. Difüzör tablasını tavan döşemesinden tamamen ayırarak aşağıya indirdim, sarkan kablolara zarar vermemek için detaylı inceleyemedim, ampulün yerini de bulamadım. Kılavuzda ampul değişimi çok basitmiş gibi anlatılmış, detay verilmemiş. Daha önceden ampul değişimi yapanların veya görmüş olanların yardımını bekliyorum. (Benim Joy'daki aydınlatma tek düğmeli) Teşekkürler.

J2AM9o.jpg
[/URL][/IMG]

Son düzenleme:
Konu hakkında detaylı bilgiye sahip değilim. Tahminimce kredi kartı ile kenarlarından zorlayarak çıkabilir. Önceden hiç sökülmediği için çok zor çıkıyor. Joy teyp çerçevesini sökerken çok zorlanmıştım yerinden oynamıyordu ve torpido yerinden çıkacak gibiydi. Kenarlarından klipsleri kurtararak çıkarabilirsiniz diye düşünüyorum

Aşırı zorlamadan deneyin. Çünkü en ufak zorlamada tirnak kiriliyor.

İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim. İnatçı bir huyum var. Servise ya da oto elektrikçiye gitmeyeceğim, ampulü kendim değiştireceğim diye kafaya koydum. Lamba kapağını veya dipfizörü kırma riskini de göze aldım. Sonunda başardım ve led ampulü değiştirdim. Belki başkalarına da lazım olur diye işlemleri ve fotoğrafları paylaşıyorum. Kapak dipfizöre 8 adet tırnakla tutturulmuş. İşlem için 2 adet ince düz tornavida gerekiyor. Önce sağ veya sol kenarlardaki bir adet tırnak kaldırılacak ve tornavida yerinde bırakılacak. Diğer tornavida ile en yakındaki diğer tırnaktan başlayarak üç tırnak daha yerinden kurtarılacak. Zaten toplam 4 tırnak kurtarılınca kapak kendini salıyor. Ben önce 5, sonra sırayla 4,3,2 numaralı tırnaklara işlem yaptım. İşleme sağ veya sol kenardan başlamak mümkün. Aşağıya kapağın detaylı resmini de koyuyorum.

l1jJ7E.jpg
[/URL][/IMG]

bbDqMY.jpg
[/URL][/IMG]

Geri