Symbolum hakkinda bir kaç soru ve oneri

bay_özkan

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
2010 EXP model lpg li aracım var bugune kadar çok sukur sorun cıkarmadı lakin sevmedğim özelliklerinden bir tanesi suspansıyonun çok sert olması özellikle cukurlar denk geldiğinde yavas sokak aralarında seyrederken aşırı sallanması aracın bi yakınımın dizel olan 2007 symbolunu kullandım kısa bi mesafede o aracın benim aracıma göre daha oturgun daha yere yakın daha agır ve suspansiyonların daha yumuşak oldugunu fark ettim
bu yuzden suspansiyon sertliği her aracta değişkenlik gösterebilir mi veya bu yumuşatılabilir mi??
ikinci bi husus anlı takıt tuketimi bugune kadar çok değişkenlik göstermiyordu uzun yolda 8,0 a şehir içinde 8,3 falan cıkıyordu velhasıl bu ara dısında değişmiyordu şimdi ise asırı bi değişkenlik olmaya başladı uzun yolda ( mesafe gene aynı ) 7,5 şehir içinde ise 8,2 lere yukselmeye basladı yani bana duzeldi gibi geldi
anlamadığım bozukmuydu yoksa şimdimi bozuldu :)) bu arada bunu yapalı gaz gösterge panelinde değişme oldu acaba bundan mı kaynaklanıyor çözemedim
o ise; markam gasitaly markadan gayet memnunum yine yaklaşık bi haftadır göstergesindeki kırmızı yeşik ve sarı ışık var aracı calıştırdığımda kırmızı ve yanar benzinde çalıştıgını gösterir daha sonra geçiş aşamasında yeşil ve kırmızı ışık yanar ve yeşil yanmaya sönmeye başladığında sarılar yanar tam geçiş esnasında bu olur tüpe gecerken yeşil ve kırmızı söner ve sarı yanmaya devam ederdi lakin yine bi haftadır sarılarla beraber yeşilde yanmaya devam ediyor aracı göstermek istiyorum fakat yaptırdığım yer il dısında ve gitmeye pek vaktım yok sorun ne anlamadım
aracım yaşlandıkça bozuluyor mu yoksa düzeliyormu çözemedim
bu arada aracım 38950 oldu izin alınca memlekete gidecem gitmeden
bakımlarını yaptırmayı düşünüyorum en son 30000 binde yaklaşık 1,5 yıl önce yaptırdım
usta 40000 binde bujileri de değişiriz demişti aracımın çalışmasında sorun yok çok şukur sizce bujileri değiştirmelimiyim_? birde yağ konusunda elf e devam etsem mi birde castrol e geçiş yapsammı karar veremedim

Merhaba, aracınız hayırlı olsun.
LPG konusunda pek bir şey diyemeyeceğim, sonuçta araçlarımız fosil yakıta göre üretiliyor ve mühendisliği ona göre. LPG illaki bir şeyleri etkiliyor olabilir.

Süspansiyonlara gelince araçların süspansiyonları kullanıma bağlı olarak değişebilir, çok hor kullanımda çukur kasis etkileriyle yağ kaçağı falan varsa sertleşir ve konfor azalır. benim symbolünde süspansiyonlarında yağ kaçağı vardı ve çok sertti. Monroe süspansiyonlarla değiştirdim şimdi çok memnunum. çok yumaşak ve beni tatmin ediyor.

Bakım konusuna gelirsek 1,5 yıl önce bakım yaptırdıysan km yi beklemene gerek yok, bakımlar 10 bin km dolunca yada 1 yıl dolduğunda yapılır. senin bakımın buna göre aslında baya geçmiş oluyor.
Yağ aracın motor ömrü için çok önemli bir etken. En kaliteli yağı kullansan da zamanı geldiğinde değiştirmezsen motoru korozyona uğratabilirsin, bu da uzun vade de yağ kaçırmasına ve en nihayetinde motor yaptırmaya kadar gidebilir.
Elf yağları Fransız marka olduğu için Reanult milliyetçi davranıp ELF'i öneriyor yoksa Castrol Elf'ten her zaman daha iyi bir yağ markasıdır :eyv
Bujilerde voltaj düşüklüğü,kararma yada ateşleme problemi yoksa değiştirmeye gerek yok bence, ama her 40 bin km'den sonra her an problem çıakrtabileceklerinden değiştirelim demiş olabilir ustan.

Benim söyleyeceklerim bu kadar, daha detaylı bilgi sahibi olanlar konuya yazacaklardır.

bilgiler için teşekkürler izne ayrılınca süspansıyonlara bi baktırayım aracım yeni ve bakımlı ama süsp. sert olması canımı sıkıyor bozuk yolda yada cukurda devrilecek kadar sallanması can sıkıcı bi durum inşallah bu sorunu hallederim genel olarak aracımdan memnunum :)

aracımı daha yeni yeni tanıyorum sabah iş çıkışı test modunu denedim kmleri sıfırladım :)
aracımda otomatik kapı kilitleme özelliği varmış dun akşam forumları incelerken bunu ögrendim acaba çoğu symbol kullanıcıları bunu biliyormu bilmiyorum kapı kilitleme düğmesine uzun basılı tuttugumuzda bip sesinden sonra aktif oluyor aynı şekilde deaktif de yapabiliyorum... kurcalasak neler cıkar neler :) bilmeyen arkadaşlar için eklemek istedim
aracımı tanıdıkça seviyorum eksi yonleri çok tabi ama kullanılabilecek en ekonomik aile araçlarından birisi
bakım parçalarını bugun netten sipariş ettim
http://www.hepsiburada.com/liste/ca...ils.aspx?productId=otm85c061&categoryId=26005
http://www.hepsiburada.com/liste/fu...aspx?productId=otm85515r3&categoryId=20023958
http://www.hepsiburada.com/liste/fu...?productId=otnxfujfh10202&categoryId=20023958
http://www.hepsiburada.com/liste/bo...oductId=otnxbsc0986tf0030&categoryId=20024146 siparişim gelsin hemen bakıma gideceği ayrıca fren balataları ve bujilerde değişecek
akabinde kış lastikleri alınacak bu yıl baya masraf acacak symbolüm vergisi muyene derken bu yıl symbol yıl
şuan araştırdığım konu süspansiyon : özellikle gece iş çıkışı soguk havadanmıdır nedir aşırı sert süspansiyonlarım inanın köydeki dedemin traktör bu kadar sallamıyor uzun yolda sıkıntım yok lakin şehir içi 2 vites kullanımlarda hele bozuk yol ise kafamı yan cama çarpacak kadar sallanıyorum :) abartmıyorum genel olarak forumları incelediğimde eralarda da ve genel araçlarda da aynı sorun varmış düzeltmek mümkün diyorlar ama güvenlik zafiyeti doğurabilirmiş bi ustama da soracagım yağı suyu ne ihtiyacı varsa süspansiyonların baktırmaya calışacağım... eğer oo sorunu halledersem tadından yenmez symbolüm ki uzun büre satmayı düşünmüyürum bi on yıl biçtim hedef 2020 :)
aracıma çok yatırım yaptım:
-aux
-deri direkdiyon kılıfı
-koltuk kılıfı
- park sensörü (aracımın rengi)
- siyah film
-rüzgarlık...
şimdiki hedefim ise krom kapı çıtası göruntuden ziyade koruma için bence küçük am etkili detay
velhasıl symbolum benle bir yaşlanacak...

Araca değer verdiğiniz her haliniz den belli umarım o da sizi Üzmez yıllarca süren bir dostluğunuz olur Güle güle kullanin

alışıyor insan zamanla arabasına ne yalan söyleyim başlarda nefret dahi ediyordum :)
arabama üvey veladım diyordum üvey ama hayırlı evlat :) çünkü sevmiyordum ama sorunda çıkarmıyor kereta :)
şu an odak noktam süspansiyonlar basit bi işlemle falan hallolacak bişeymi merak ediyorum biraz yumusak olsa cok değil biraz... o zaman konforlu bi sürüşde yaşatacak bana...

Geri