Symbol 2010 Expression Vites Topuzu Sökümü ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mrkaj
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mrkaj

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar öncelikle aranıza yeni katıldım. Elimden geldiği kadarı ile kendim bildiklerimi sizinle paylaşıcam sizden de bazı konularda yardım isteyecem. Çok aramama rağmen vites topuzu sökümü ile ilgili bilgiler olmasına rağmen benim aradığım bilgiyi bulamadım. Aracımın vites topuzu deforme oldu yerine yedek parçacıdan aynı vites topuzundan aldım. Ancak verilen bilgilere göre ilk önce körük sökülmesi lazım sanırsam. Birincisi benim aracımın sadece topuzu değişecek körüğü sökmem şartmı topuza kuvvetli şekilde asılsam çıkmazmı? Şayet körüğü sökmem gerekiyorsa körük altı sanki yapışkanlı gibi monte edilmiş tornavida yardımı ile çıkacak bir kenar yada çizgi göremedim. Tornavida ile kenarlarını tırnak varmış gibi açmaya çalışsam körüğü delecekmişim gibi duruyor. Bilgisi olan varmı acaba. Örnek resmini ve vites topuzunu paylaşıyorum. Yardım rica ediyorum. Aracımın vites kısmı ve topuzu aynen böyle (temsili)
attachment.php
attachment.php

Vites körüğü bir çerçeveye sabitlenmiş duruyor o çerçeveyi konsoldan ayırman lazım bunun için mektup açacağına benzer plastik bir malzeme kullanabilirsin, tornavida konsola zarar verebilir.
Vites topuzunu yukarıya asılarak çıkartabilirsin, topuzun değişmesi için körüğünde sökülmesi ve yeni topuza montaj yapılması gerekiyor.
Yetkili servise uğrayıp bu işlemi cüzi bir fiyata yaptırabilirsin...

Anladım Mustafa bey beni aşar zannedersem. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

Vites körüğü bir çerçeveye sabitlenmiş duruyor o çerçeveyi konsoldan ayırman lazım bunun için mektup açacağına benzer plastik bir malzeme kullanabilirsin, tornavida konsola zarar verebilir.
Vites topuzunu yukarıya asılarak çıkartabilirsin, topuzun değişmesi için körüğünde sökülmesi ve yeni topuza montaj yapılması gerekiyor.
Yetkili servise uğrayıp bu işlemi cüzi bir fiyata yaptırabilirsin...

Bugün kendim yapmayı denedim. Körüğün kenarlarını söküp yukarı doğru kaldırdım. Bu cırt cırt plastik kelepçeler olur ondan vardı onuda kestim. Ancak vites topuzuna kuvvetli şekilde asılmama rağmen kıpırdama bile olmadı. O yüzden vites kutusuna falan bir zarar gelmesin diye daha fazla zorlamak istemedim. Tekrar körüğü yerine taktım. (Kelepçeyi de çıkarmıştım) Yetkili servise uğramam şart oldu sanırım

Geri